ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η ζωή του αληθούς πολίτου πρέπει να τελειώνη ή δια την ελευθερίαν του ή με την ελευθερία του”
Τα λόγια του συγγραφέως της “Ελληνικής Νομαρχίας” αντηχούν σήμερα, 28η Οκτωβρίου, για όλους τους Έλληνες, πιο επίκαιρα από ποτέ.

Ένας λαός ενωμένος πήρε το “ΟΧΙ” του Πρωθυπουργού του και το έκανε σημαία αντίστασης, γράφοντας ένα ξεχωριστό, λαμπερό κεφάλαιο, στην παγκόσμια ιστορία.

“Ήταν η ώρα έξι όταν οι σειρήνες της αντιαεροπορικής βάσης ξύπνησαν την πολιτεία … Οι άνθρωποι ξυπνούσαν ξαφνιασμένοι, ρωτούσαν τους πρώτους διαβάτες. Ένα βουητό ανέβαινε λίγο – λίγο από γύρω. Από μακριά τα πρώτα ομαδικά βήματα πάφλασαν στην άσφαλτο. Μάτια υψώνονταν στον ουρανό, έψαχναν. Όμως σ΄ όλη αυτή την κίνηση που άρχιζε και πύκνωνε σε μικρές συντροφιές , σε ομάδες που ξεκινούσαν για το κέντρο, δεν ξεχώριζε ταραχή ή αγωνία. Μια διάθεση ευφορίας , κέφι ανάλαφρο, αλλόκοτο, ξεσήκωνε τις ψυχές, πρωινό αγέρι που κομπώνει το πανί. Στα μάτια των ανθρώπων αντικρίζονταν , έφεγγε ένα χαρούμενο ξάφνιασμα, σάμπως όλος αυτός ο κόσμος να μάθαινε ξαφνικά πως έχει μέσα του κρυμμένα νιάτα”, γράφει ο Άγγελος Τερζάκης στην “Ελληνική Εποποιία”.

Σήμερα, είναι υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε, και πάλι, σε κάθε μορφή φασισμού, σε κάθε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, σε κάθε σχέδιο που απειλεί την εδαφική μας κυριαρχία και την εθνική μας υπόσταση.

Μέσα σε ένα τόσο εύθραυστο γεωπολιτικό περιβάλλον, οφείλουμε το “ΟΧΙ” των προγόνων μας να το μετατρέψουμε σε οδοδείκτη αδιάλειπτης πορείας ολόκληρου του έθνους,

Τιμή και Δόξα σε όλους τους Έλληνες ήρωες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ