ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ

Απειλεί με μηνύσεις τους αρμόδιους που δεν τηρούν τη νομοθεσία

Σε δριμεία ανακοίνωση-παρέμβαση προχώρησε ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» με αφορμή τα απανωτά κρούσματα κακοποιήσεων ζώων που καταγράφονται στη Λάρισα και την ευρύτερη περιφέρεια, τονίζοντας πως θα κινηθεί σχετικά.

Μιλώντας στη σελίδα ο πρόεδρος του συλλόγου Δ. Τσιόναρος ξεκαθάρισε πως το άμεσο χρονικό διάστημα κλιμάκιο του «Ελεύθερου» θα προχωρήσει σε επισκέψεις σε δημοτικά κυνοκομεία και χώρους φύλαξης ζώων και θα έρθει σε επαφή με δήμους για το τεράστιο θέμα περισυλλογής των αδέσποτων, ενώ το αναγνωρισμένο σωματείο προτίθεται να κινηθεί νομικά σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη εφαρμογή του νόμου.

Σημειώνεται πως για το όλο θέμα ο «Ελεύθερος» προχώρησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης όπου και επισημαίνονται τα εξής:

“Οφείλουμε, μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα που αμαύρωσαν τον πολιτισμό της χώρας μας γιατί ο σεβασμός στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού πρώτα από όλα, να προβούμε σε όλες τις ενέργειες που μας αναλογούν προκειμένου, τουλάχιστο στην περιφέρειά μας, να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που αφορούν τις υποχρεώσεις των Δήμων σχετικά με την περισυλλογή των αδέσποτων.

Ως εκ τούτου ενημερώνουμε κάθε αρμόδιο φορέα πως πλέον ως νόμιμο σωματείο και αναγνωρισμένο δικαστικά θα ξεκινήσουμε με κλιμάκιά μας όλους τους απαραίτητους ελέγχους σε όλους τους Δήμους για να διαπιστώσουμε κατά πόσο εφαρμόζεται ο νόμος.

Σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί θα κινηθούμε νομικά εναντίον όποιου νομικού ή φυσικού προσώπου χρειαστεί εφόσον από τους ελέγχους μας διαπιστώσουμε ότι είτε δεν υπάρχει εφαρμογή του νόμου είτε αυτή γίνεται υποτυπωδώς και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους με αποτέλεσμα τον εγκλεισμό των ζώων, την εξαθλίωσή τους και σε ακόμα χειρότερες περιπτώσεις την θανάτωσή τους.

Οι υποσχέσεις και τα «θα» των υπευθύνων που κοστίζουν καθημερινά τις ζωές των άτυχων τετράποδων δεν πρόκειται να μας ικανοποιήσουν.

Απαιτούμε έργα!

Για τον Σύλλογο Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», Α.Π. 38/2016

Ο Πρόεδρος,

Δημήτριος Τσιόναρος”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ