ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Α. ΚΑΚΟΥΡΗ «ΟΥΛΑΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Αθ. Κακούρη με τίτλο «Ουλάνοι στη Λάρισα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, σε μια διοργάνωση των εκδόσεων εκδόσεις «Καπόν», της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και του Δικηγορικού

Συλλόγου Λάρισας.

«Πρόκειται για μια αφήγηση των γεγονότων που έζησε η χώρα μας από το Σεπτέμβριο του 1915 έως τον Ιούλιο του 1917 αλλά και μια εξέταση των προβληματισμών που δημιουργεί μια προσεκτικότερη ανάλυσή τους», τόνισαν μεταξύ άλλων η Κατερίνα Δασκαλάκη, συγγραφέας- δημοσιογράφος, ο Αριστείδης Παπαχατζόπουλος, δικηγόρος και η συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη.

«Έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε. Είναι καιρός να φύγουμε από το βενιζελικός – αντιβενιζελικός που δεν οδηγούν πουθενά και να δούμε γιατί μας στήθηκε αυτή η παγίδα. ΟΙ εφημερίδες θα πρέπει να έχουν ανοιχτό μυαλό και να ακολουθούν τα πράγματα εκεί που τους οδηγούν. Όσο μπορούν οι νέοι άνθρωποι να απαντούν στο γιατί», τόνισε αναφερόμενη στο βιβλίο της η συγγραφέας, ενώ στο έργο και την προσφορά της στα γράμματα αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Π. Σάπκας.

Στη στήριξη εκδηλώσεων που προάγουν την πνευματικότητα του ανθρώπου αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΛ Χρ. Μπραζιώτης, ενώ τη συζήτηση με το κοινό που ακολούθησε συντόνισε ο δημοσιογράφος Γ. Σιούλας.

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ