ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την αξιόλογη πρωτοβουλία για τη σύσταση θεατρικής ομάδας παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημοτικό στέκι γυναικών τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ).

Αναφερόμενα σε μια απόπειρα εμπλουτισμού της δράσης τους με δραστηριότητες που συν τοις άλλοις θα εμπνεύσουν τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας τα μέλη της Ένωσης περιέγραψαν παράλληλα επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα και στο δικαίωμα στην πρόσβαση στην τέχνη «που καθίσταται απρόσιτο για το λαϊκό πορτοφόλι λόγω της εμπορευματοποίησής της».

«Η θεατρική μας ομάδα είναι μία ερασιτεχνική ομάδα, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες και άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικά η ομάδα του συλλόγου μας θέλουμε να έχει το πρόσημο του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, δηλαδή των γυναικών από τις λαϊκές οικογένειες που παλεύουν συλλογικά για την κατάκτηση της γυναικείας ισοτιμίας και χειραφέτησης. Πορεύεται με τις αρχές, τους στόχους και τις επιδιώξεις της ΟΓΕ θέτοντας φυσικά αυτοτελείς καλλιτεχνικούς στόχους.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε πάνω στη σκηνή ένα καινούργιο είδος ψυχαγωγίας: αυτή που μπορεί να προσφέρει η μεγάλη κι ακατάπαυστη παραγωγική δύναμη της καθημερινής ζωής», τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Βασίλης Καρμίρης, ενώ η πρώτη συνάντηση για όποιον ενδιαφέρεται θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών (23ης Οκτωβρίου 8-14, 3ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6940211278).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ