ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Παιχνίδι ιδιαίτερου βαθμολογικού ενδιαφέροντος έγινε στην Τρίπολη, όπου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL η ΑΕΛ με το Χοτζάλι στην αρχική της σύνθεση και ο Αστέρας με νέο προπονητή το Γ. Παράσχο στον πάγκο του αναμετρήθηκαν σε ένα μέτριο παιχνίδι που έληξε με νίκη των γηπεδούχων με σκορ 2-0.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 12’ για λογαριασμό των γηπεδούχων, όταν ο Μανιάς έφυγε στην αντεπίθεση, ο Κρίστινσον βγήκε έξω από την περιοχή, ο στράικερ του Αστέρα προσπάθησε να τον αποφύγει για να πλασάρει προ κενής εστίας, ωστόσο ο Ισλανδός κίπερ με υπερένταση απομάκρυνε τον κίνδυνο και 1’ λεπτό αργότερα οι Αρκάδες «φώναξαν» για χέρι ζητώντας πέναλτι, ενώ στο 16’ μετά από καλή σέντρα του Κώτσιρα ο Ρόλε έπιασε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΛ έδειξε προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα χωρίς να μπορεί να κρατήσει μπάλα, ενώ ο Αστέρας διατηρούσε μια ανούσια υπεροχή, με τους Μανιά, Κυριακόπουλο και Ρόλε να προσπαθούν επιθετικά χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στον Κρίστινσον.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Αστέρα να βλέπει τα σουτ των Τόνσο (40’) και Κυριακόπουλου (45’) να περνούν πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ και τους «βυσσινί» να κρατούν μάλλον άνετα το «μηδέν» χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά για κάτι καλύτερο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ βγήκε μπροστά με το Ντέλετιτς να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα (46’), ενώ στο 53’ ήταν η σειρά του Φατιόν να δοκιμάσει από μακριά, με το σουτ που επιχείρησε να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Αστέρα.

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα το σκορ στο Θ. Κολοκοτρώνης άνοιξε τελικά στο 55’ για τους γηπεδούχους, όταν ο Καλτσάς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 1-0, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντέλετιτς ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα εντός περιοχής, με το διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

Το γκολ «πάγωσε» την ΑΕΛ, που δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, ενώ στο 70’ ο Τόνσο έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 80’ ο Μπαργκάν κουβάλησε τη μπάλα και σούταρε έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 89’ ο Κώτσιρας σέρβιρε στο Μανιά και εκείνος πλάσαρε από κοντά και σημείωσε το 2-0 «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ματρικάρντι, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Καλτσάς (84’ Άνχελ), Ρόλε (60’ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Μανιάς (93’ Φερνάντεθ).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Χοτζάλι (72’ Μπαργκάν), Χούμπτσεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Πίτι (67’ Σαχίτι), Ντέλετιτς, Νούνιτς (84’ Κούνιτς).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ