ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΩΔΕΙΟ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΩΝ ΤΟΥ “POMPIDOU 2018” (ΦΩΤΟ)

Με μια μαργαρίτα και πολλά χαμόγελα υποδέχτηκαν στελέχη, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες του Εργαστηρίου Ζωής εκατοντάδες Λαρισαίους που κατέκλυσαν το βράδυ της Πέμπτης την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του Κέντρου Πρόληψης και του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ

με τίτλο «20 Χρόνια “Ταξιδεύουμε” Μαζί».

Πολιτικές και θρησκευτικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και την Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν την αποστολή που επέστρεψε στη Λάρισα με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018, μετά τη σημερινή της συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο στην Αθήνα.

Με μια διαδραστική παράσταση μέλη του Εργαστηρίου παρουσίασαν το ταξίδι στη Νορβηγία και τη σπουδαία διάκριση για την πόλη αλλά και τη χώρα μας, ενώ ο 16χρονος Χρήστος, μέλος της αποστολής, άνοιξε την εκδήλωση με τα λόγια της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, εκπροσωπώντας τους 200 περίπου νέους του Εργαστηρίου Ζωής.

«Βασιζόμαστε στην τέχνη και κάνουμε την αποδοχή πράξη αγάπης σεβόμενοι τη διαφορετικότητα», περιέγραψε το Εργαστήρι ο 16χρονος μαθητής, ενώ εμφανώς συγκινημένη η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στη συλλογική δουλειά, το όραμα και το πείσμα που έφερε την επιτυχία μιας ιδέας «που δεν αντέγραψε κανέναν».

«Το Εργαστήρι βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης με την αγάπη και τη στήριξη όλων σας», κατέληξε η κ. Λιακούλη, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο σύντομος χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού.

Τα θερμότερα του συγχαρητήρια έδωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάνης, όπως και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγ. Καφετζόπουλος, που έφτασε στη Λάρισα για την εκδήλωση, εκφράστηκε θερμά για το έργο που επιτελείται από το Εργαστήρι Ζωής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εμφανίστηκαν μουσικά σύνολα και χορωδίες, ενώ ακολούθησε ανοιχτή δεξίωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ