Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ “ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

“Στοχεύοντας στον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουμε ενεργά στη μάχη που θα δοθεί ανάμεσα στις προοδευτικές και τις νεοφιλελεύθερες φασιστικές δυνάμεις, ενώ κατεβαίνουμε και στις εθνικές εκλογές με σκοπό να αποτρέψουμε την ερημοποίηση της χώρας”.

Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης έδωσε το πολιτικό στίγμα του κόμματός του, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στη Λάρισα.

Ανακοινώνοντας τη στελέχωση ομάδας στη Λάρισα ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε ένα πρωτότυπο και με ολοκληρωμένο πρόγραμμα κόμμα, το οποίο θα συνεργασθεί ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές που αποδομούν την Ευρώπη.

«Είμαστε υπεύθυνα ανυπάκουοι, ευρωπαϊστές και ριζοσπάστες, ωστόσο παραμένουμε ανοιχτοί σε συμμαχίες για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ή το στοπ στη σκοτοδίνη των κόκκινων δανείων», ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εκτιμώντας πως οι εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές.

Σημειώνοντας πως η χώρα διανύει μια βαθιά μνημονιακή περίοδο ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε ένα «τοξικό και μακροπρόθεσμο 4ο μνημόνιο μέχρι το 2060», ενώ στην ολιγόλεπτη ομιλία του υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται σε «σκληρό σταυροδρόμι, όπου υπάρχει τοξικότητα και απουσία δημοκρατικού διαλόγου».

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κόσοβο με μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν τη νεολαία της, την ώρα που η κυβέρνηση απαιτεί να γιορτάσουμε το τέλος της κρίσης ενώ προχωρά τη διαδικασία ερημοποίησης της χώρας», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στις εθνικές εκλογές, ενώ παράλληλα, σε μια συμβολική κίνηση, δέχτηκε την πρόσκληση των συνοδοιπόρων της Γερμανίας προκειμένου να εκπροσωπήσει τη δική τους ευρωλίστα.

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε επιτυχημένη τη θητεία του ως υπουργός Οικονομίας, επιμένοντας πως προσπάθησε να επιτύχει αναδιάρθρωση δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, ενώ σημείωσε με νόημα πως «εάν με είχε υποστηρίξει ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή δεν θα ήμασταν μια δουλοπαροικία».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ