Τ. ΤΣΙΑΠΛΕΣ: ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ “ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ” ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ

Ομιλία του μέλους της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στη συνεστίαση της Κ.Ο Τυρνάβου του κόμματος

Παρουσία μελών και φίλων του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Τύρναβο η ετήσια συνεστίαση της Κ.Ο. Τυρνάβου του κόμματος, με κεντρικό εισηγητή το μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Τάσο Τσιαπλέ.

Ο κ. Τσιαπλές άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι δίνουν ρέστα στην κοροϊδία και την απάτη

Το στέλεχος του κόμματος έκανε αρχικά μία σύντομη αναφορά στους αγώνες των Τυρναβιτών όλα αυτά τα 100 χρόνια ζωής του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες του Τυρνάβου, είχαν την ιδιαίτερη συμβολή τους, τροφοδοτώντας μαζικά τις γραμμές του εργατικού και αγροτικού κινήματος, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και φυσικά του ΚΚΕ, με εκατοντάδες μέλη και στελέχη

Στη συνέχεια υπεραμυνόμενος των αποφάσεων του ΚΚΕ να μη συμμετάσχει στην κυβέρνηση υποστήριξε ότι «σήμερα φαίνεται καλύτερα πόσο δίκαιο είχε το ΚΚΕ, όταν εξηγούσε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα αλλάξει την αντιλαική πολιτική και αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση. Σκεφθείτε τι ζημιά θα έκανε στο λαό και στο κίνημα, αν έμπαινε σ’ αυτή ή όποια άλλη αστική κυβέρνηση, που υπηρετεί τους καπιταλιστές, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ. Ποιος θα πάλευε για την υπεράσπιση του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία;»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να γιορτάζουμε, γιατί διατηρούν τους 700 εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την αυξημένη επιτροπεία και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

«Γι’ αυτά μόνο το κεφάλαιο μπορεί να γιορτάζει.  Γιατί τα μνημόνια, που ζουν και βασιλεύουν, είναι εργαλεία, που του εξασφαλίζουν ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Έχουν το θράσος να λένε πως τώρα “σώζουν τις συντάξεις, μειώνουν την ανεργία, αποκαθιστούν τις αδικίες”!

Αλήθεια, ποιες συντάξεις σώζουν; Αυτές που έχουν κοπεί όχι 1, αλλά 21 φορές τα τελευταία χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ, και προηγούμενα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Ξεχνάνε ότι με το 3ο μνημόνιο, αύξησαν την παρακράτηση στον κλάδο υγείας στις κύριες, από το 4% στο 6% και στις επικουρικές από 0% σε 6%;

Ότι προχώρησαν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67;

Ότι μείωσαν κατά 20% τις κατώτερες συντάξεις σε όσους νέους συνταξιούχους δεν συμπληρώνουν τα 67;

Ότι επέβαλαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ;

Καμιά σύνταξη δεν έσωσαν. Με το νόμο Κατρούγκαλου άρχισε η περικοπή των επικουρικών, αλλά και των κύριων συντάξεων για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά τον Μάη του 2016 και η αναβολή τώρα της μείωσης και για τους παλιούς συνταξιούχους έγινε για προεκλογικούς λόγους και θα έρθει αργότερα.

Οι συντάξεις του ΟΓΑ, πήγαν από 460 στα 320 ευρώ, με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Το αντίμετρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, δεν θα έχει καμιά ελάφρυνση για το 90% των αγροτών, που θα εξακολουθεί να πληρώνει παραπάνω εισφορές από ό,τι πλήρωνε πριν τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη 18/12 και πρέπει να απαντήσουμε με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΕΚΝΛ στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας, διατηρεί όλους τους παλιούς άμεσους και έμεσσους βαρείς φόρους και φέρνει νέα βάρη στις πλάτες μας, 1 δις. ευρώ».

Ο κ. Τσιαπλές έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα εθνικά θέματα και στους κινδύνους που εγκυμονεί η πλήρη συμμόρφωση της χώρας στις επιταγές Ε.Ε. και ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ιδιαίτερα σήμερα, που ταυτόχρονα με την οικονομική επίθεση του κεφαλαίου, μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι για το λαό μας, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων, στην περιοχή του Αιγαίου, της Ν/Α Μεσογείου, των Βαλκανίων.

Σ’ αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την συμφωνία και των άλλων κομμάτων, μας εμπλέκει όλο και πιο πολύ, συμπαρατασσόμενη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στις επεμβάσεις, με την μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, με την εγκατάσταση κατασκοπευτικών drones και την δημιουργία αεροπορικής βάσης στη Λάρισα, ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Βόλο, την επέκταση της βάσης τους στη Σούδα, την μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, διεκδικώντας την γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας μας.

Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση για το λαό μας και τους άλλους λαούς, μας επιβάλει να δυναμώσουμε τον αγώνα κατά των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά, που δεν είναι άλλες, από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, για απεμπλοκή της χώρας μας απ’ αυτούς.

Ο λαός της Ελλάδας, δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον λαό της Τουρκίας και άλλων χωρών. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάσανα απ’ τους ίδιους που κάνουν και τον πόλεμο και θέλουν να μας βάλουν να αλληλοσκοτωθούμε. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον αλυτρωτισμό που καλλιεργούν οι εκμεταλλευτές μας στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, για να μας σέρνουν πίσω από τα δικά τους συμφέροντα.

Να αγωνιστούμε για το απαραβίαστο των συνόρων της χώρας μας και κάθε άλλης χώρας, χωρίς να δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη που κάνει τον πόλεμο για τα συμφέροντά της.

Για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, για την έξοδο της χώρας μας απ’ αυτό. Το ΝΑΤΟ, δεν είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, αλλά δύναμη που σκορπά το θάνατο, που διαμελίζει χώρες για να προωθήσει μονοπωλιακά συμφέροντα.

Για να φύγουν οι αμερικανονατοικές βάσεις, τα ντρόουνς από τη χώρα μας. Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να πάψει η χώρα μας να πληρώνει 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ.

Κανένας εργάτης, αγρότης, επαγγελματίας, που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να γυρίσει στη Ν.Δ ή το ΠΑΣΟΚ, που προκαλούν εξίσου με την κυβέρνηση, ότι αυτοί είναι καλύτεροι διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται από το δήθεν αντισυστημικό προφίλ, τον τσαμπουκά που πουλά στα θύματα της εκμετάλλευσης, ενώ στα αφεντικά, στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, κάνει την πάπια, η ναζιστική, εγκληματική Χ.Α. Πρέπει να τους απομονώσουν παντού, όπως έκανε η πλειοψηφία των μαθητών, τους εγκληματίες ναζιστές, που με το προσωπείο του ψευτοπατριωτισμού, προσπάθησαν να χύσουν το δηλητήριό τους στα σχολεία.

Οι υπόδικοι Χρυσαυγίτες, δεν έχουν καμία σχέση με τον πατριωτισμό. Είναι πολιτικοί απόγονοι των φασιστικών δυνάμεων που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους φασίστες και συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες, για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στο θάνατο και την εξαθλίωση, εξακολουθούν να υμνούν τους Ναζί του Χίτλερ, που ματοκύλισαν την ανθρωπότητα με 50 εκ. νεκρούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Πάει πολύ να μιλάνε για ελληνική σημαία αυτοί που φορούν τα βρωμερά περιβραχιόνια με το ναζιστικό αγκυλωτό σταυρό».

Τέλος ο κ. Τσιαπλές παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο σοσιαλιστικής ανάπτυξης της οικονομίας. Ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και όλων των κλάδων της βιομηχανίας, της ενέργειας, των επικοινωνιών, μεταφορών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αναφέροντας και τα εξής:

«Έτσι θα εξασφαλισθεί μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, κρατική φροντίδα για παιδιά, γυναίκες, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους. Να έχουν όλοι οι συνταξιούχοι ικανοποιητική σύνταξη, στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες. Στο επίκεντρο της λαϊκής οικονομίας, θα είναι το υψηλό επίπεδο ειδίκευσης, υγείας, πολιτισμού, άθλησης, που θα παρέχονται δωρεάν, η εξασφάλιση σύγχρονης στέγης για όλους, η προστασία του περιβάλλοντος, η ισοτιμία των γυναικών. Να μην δουλεύει κανείς νέος πριν τελειώσει τη 12χρονη εκπαίδευση ή τα ΑΕΙ, αλλά, πριν τελειώσει, να ξέρει ότι θα βρει εργασία. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία για το λαό, αυτή που ζούμε είναι για τους λίγους.

Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της διατροφικής εξάρτησης του λαού μας. Η Ελλάδα έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, καλές εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και υγιεινά προϊόντα και να παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και έτσι να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να κάνει εξαγωγές.

Μια λύση υπάρχει. Να κοινωνικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές μονάδες, να φύγουν από τη μέση τα καρτέλ στην παραγωγή τροφίμων και οι μεγαλέμποροι. Με στήριγμα το έμπειρο εργατικό δυναμικό και τους μικρούς γεωργούς, κτηνοτρόφους, οργανωμένους σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα λειτουργούν δίπλα στα μεγάλα κρατικά αγροκτήματα, μπορεί να αναπτυχθεί μεγάλη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή προς όφελος του λαού.

Με ανάλογο τρόπο θα οργανωθεί η παραγωγή σε όλους τους τομείς. Στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στο δέρμα.                Οι ζωτικοί αυτοί κλάδοι για τις ανάγκες του λαού, συρρικνώθηκαν γιατί συμφέρει τους καπιταλιστές να εισάγουν παρά να παράγουν. Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις για ανάπτυξη βαριάς βιομηχανίας. Της μεταλλουργίας, της ναυπηγικής, της χημικής βιομηχανίας. Είναι έγκλημα να συρρικνώνεται η βιομηχανία, να διαλύεται και να ξεπουλιέται η ΛΑΡΚΟ, η αμυντική βιομηχανία, γιατί αυτό συμφέρει τα γερμανικά, γαλλικά, αμερικανικά μονοπώλια ή τους ντόπιους βιομήχανους. Με ανάλογο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα του κατασκευαστικού τομέα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία και άλλα έργα.

Μια τέτοια πορεία της χώρας, δεν χωρά μέσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως είναι η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μοναχική. Θα βαδίσει στο δρόμο της οικοδόμησης σχέσεων ισότιμης συνεργασίας με χώρες και λαούς. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο».

Τέλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους στη συνεστίαση να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες αλλά και τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ