ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάδελφοι-ισσες, το σωματείο μας βρίσκεται και φέτος μπροστά στην διαδικασία ανάδειξης των μελών του ΔΣ.  Κι ενώ αυτό, κανονικά, δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, ειδικά σήμερα, η ίδια η διεξαγωγή των εκλογών αποτελεί μια νίκη για το σωματείο. 

Πολλοί προσπάθησαν, με ψέματα, εκβιασμούς και ευθείες απειλές να ματαιώσουν την όποια λειτουργία της ΕΛΜΕ Λάρισας -ακόμα και την πιο στοιχειώδη.

Στις προηγούμενες εκλογές η Αγωνιστική Παρέμβαση ζήτησε την στήριξή σας προβάλλοντας καθαρά τις θέσεις της. Μεταξύ αυτών και τη θέσης της σχετικά με .την συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ο κλάδος μας και οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας αντιμετωπίζουν τέτοιας έκτασης προβλήματα, ώστε είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα η ύπαρξη ενεργού σωματείου το οποίο να είναι όργανο στα χέρια των εργαζομένων κι όχι βάθρο ανάδειξης στελεχών για κάθε χρήση. Το δηλώσαμε και το δηλώνουμε και πάλι ανοιχτά, μπροστά σε όλους τους συναδέλφους, πως κάθε φορά που ζητάμε την ενεργό συμμετοχή τους και δευτερευόντως την ψήφο τους, το κάνουμε για να στραφεί το σωματείο σε κατεύθυνση  υπηρέτησης των συμφερόντων του κλάδου και των εργαζόμενων γενικότερα. Τον πρωταρχικό αυτό σκοπό τον υπηρετεί, κατά την άποψή μας, η ανάδειξη δυνάμεων με ταξική συνείδηση και αναφορά. Η εκλογή ΔΣ και η συνακόλουθη ανάδειξη προεδρείου με βάση τον προσανατολισμό του σωματείου στα πραγματικά προβλήματα των μελών του. Γι’ αυτό και έχουμε τη θέση συγκρότησης του ΔΣ με βάση τον προσανατολισμό κάθε δύναμης και όχι με βάση τις ευκαιριακές συμμαχίες και τα «το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο ».

Οι υπέρμαχοι των ‘αναλογικών’ προεδρείων ας εξηγήσουν στα μέλη του σωματείου γιατί δεν έκαναν τόσους μήνες πράξη τη θέση τους αυτή. Γιατί για μήνες ψήφιζαν λευκό; Οι  τόσες παρατάξεις με θέση για αναλογικό προεδρείο που υπάρχουν στο απερχόμενο ΔΣ, γιατί δεν εξέλεξαν προεδρείο να πάμε παρακάτω; Απ’ την άλλη δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την στάση  της παράταξης(ΔΑΚΕ) που προσπάθησε με κάθε τρόπο να διαλύσει το σωματείο. Αν δεν εκλέξουμε πρόεδρο τον εκλεκτό της δεν έχει λόγο ύπαρξης  η ΕΛΜΕ; Αν δεν συμφωνήσουμε όλοι με τις απόψεις της θα στέλνει  μέλος της να επιδίδεται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης μιας Γενικής Συνέλευσης με φράσεις του τύπου ‘σας προειδοποιώ’! συνοδευόμενες με αναφορές σε Δικαστήρια; Θα μιλάει για παράνομες εκλογές, στις οποίες θα τρέχει να λάβει μέρος σε μια επίδειξη μεγαλειώδους όσο και αξιοθαύμαστης κωλοτούμπας;  Επιπλέον,  ζητά να αλλάξουμε το καταστατικό του σωματείου. Ποιός τους εμποδίζει;

Συνάδελφοι, τα τρέχοντα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου αντί να λύνονται θα οξύνονται όλο και περισσότερο. Οι νυν, τέως και επόμενοι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής -κατάλληλο όνομα για το εν λόγω θέατρο- διαφωνούν για τα μάτια του κόσμου και συμφωνούν στα πάντα. Οι τοπικές αντιπροσωπείες -τα παραρτήματά τους στο σωματείο- κάνουν το ίδιο για τον ίδιο λόγο. Στις ζωντανές δυνάμεις του κλάδου μένει το καθήκον, με καθαρό μυαλό και στέρεη αντίληψη της πραγματικότητας, να στραφεί η συζήτηση στα υπαρκτά προβλήματα. Στην διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Στην αποδέσμευση όλο και περισσότερων συναδέλφων από την θέση του θεατή.

Συνάδελφε-ισσα, για την Αγωνιστική Παρέμβαση το σωματείο είναι ο χώρος που ενώνει όλους τους συναδέλφους, που συνθέτει απόψεις, που προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι ο ιμάντας προώθησης παραταξιακών και κομματικών επιλογών και σκοπιμοτήτων. Αυτή την άποψη υπηρετούμε με συνέπεια, με μόνο κριτήριο στη δράση μας την προώθηση του δίκαιου όλων των συναδέλφων και του κλάδου. Για την απόκρουση από την μία της επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της πατρίδας μας και από την άλλη την διεκδίκηση και κατάκτηση των αιτημάτων τους. Άμεσα να διεκδικήσουμε:

             Αυξήσεις τώρα στους μισθούς

             Επαναφορά του ωραρίου

             Μαζικούς μόνιμους διορισμούς

             Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας

             Όχι στην αξιολόγηση και στο νέο Λύκειο

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επώνυμο             Όνομα  Σχολείο

Αποστόλου         Αντώνης              8ο ΓΕΛ Λάρισας

Διβράμης            Ανδρέας              Γυμν, & ΛΤ  Καλλιθέας

Θεοχάρη             Ιωάννα ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Καζαντζής           Κωνσταντίνος   ΕΠΑΛ Ελασσόνας

Καλαιντζίδου    Σοφία   Γυμν.  &  ΛΤ  Καλλιθέας

Καλογήρου        Βάσω    7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Καράνης              Γιώργος                7ο ΕΠΑΛ  Λάρισας

Κοντελές             Δημήτρης            1ο ΕΠΑΛ   Λάρισας

Κριτσινιώτης      Θανάσης             7ο  ΕΠΑΛ  Λάρισας

Λιάπη   Ελισάβετ             7ο ΕΠΑΛ  Λάρισας

Μήτσιου              Αγγελική             14ο  Γυμν.  Λάρισας

Μιχαλάκης         Κωνσταντίνος   1ο ΕΠΑΛ  Ελασσόνας

Μουστάκας       Χρήστος               Γυμν. Νίκαιας

Μπαντής             Νίκος    3ο  ΓΕΛ   Λάρισας

Ντάκος Ιωάννης               Γυμν. Πλατυκάμπου

Ντριγκόγιας       Χρήστος               2ο ΕΠΑΛ  Λάρισας

Παπαδόπουλος                Δημήτρης            ΓΕΛ Γόννων & ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Παπαιωάννου   Άννα     4ο Γυμν. Λάρισας

Πολυμερίδου    Μαρία  7ο ΕΠΑΛ   Λάρισας

Ρεμπάπης           Παναγιώτης       6ο Γυμν. Λάρισας

Σπυροπούλου   Ευαγγελία          Μουσικό Σχολείο  Λάρισας

Τσιμπόλη             Κική       1ο Γυμν.  Ελασσόνας

Ψαρρού               Ευαγγελία          2ο ΕΠΑΛ   Λάρισας

ΓΙΑ  Ε.Ε.

Γιαννακοπούλου             Ιωάννα Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Μπίκα  Δήμητρα             13ο   Γυμν. Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ