ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία ασκήθηκε σε βάρος συμβούλου πρώην υπουργών Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο νυν κατηγορούμενος ήταν μέχρι πρόσφατα προστατευόμενος μάρτυρας στην εν λόγω υπόθεση.

«Για πάνω από έναν χρόνο είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε από έννομη προστασία στο καθεστώς της ποινικής δίωξης» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του συλληφθέντα, Θεόδωρος Μαντάς, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο σύμβουλος των πρώην υπουργών συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Μαδρίτη, καθώς επιδίωκε να φύγει μία και καλή από την Ελλάδα, μετακομίζοντας εν κρυπτώ -σύμφωνα με τις αρχές- μαζί με όλη του την οικογένεια.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Ο συλληφθείς ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, ωστόσο από την έρευνα που διεξάγεται προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ