ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 14ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αναμένονται την Τρίτη τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής ώστε να ρίξουν φως στην τραγωδία

Τη διενέργεια ΕΔΕ για το θάνατο της 14χρονης ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σημειώνοντας τα εξής: «Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια κοριτσιού ηλικίας 13.5 ετών, το οποίο κατέληξε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ αναμένει το πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια».

ΝΕΚΡΟΨΙΑ – ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ

Την Τρίτη αναμένονται οι απαντήσεις για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας Ι.Κ, που το βράδυ του Σαββάτου κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από επέμβαση ρουτίνας (σκωληκοειδίτιδα), ενώ η ανήλικη μαθήτρια είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας την προηγούμενη μέρα από το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και εισήχθη αρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει παρουσία ιατροδικαστών της οικογένειας, ενώ ήδη οι γονείς της άτυχης μαθήτριας κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος γιατρών των δύο νοσοκομείων, προκειμένου να εξετασθεί σε βάθος η υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγκυρη πηγή ανέφερε στη σελίδα πως από τις πρώτες εκτιμήσεις δεν δείχνουν να επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η 14χρονη κατέληξε από αλλεργικό σοκ μετά τη χορήγηση αντιβίωσης, ωστόσο σαφείς απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου αναμένονται με την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής που παραγγέλθηκε.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εξάλλου στην έκδοση ανακοίνωσης για το τραγικό συμβάν προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σημειώνοντας τα εξής:

“Σχετικά με τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από την Λαμία, η οποία κατέληξε, σε νοσοκομείο της πόλης μας, την επόμενη μέρα μετά από χειρουργική επέμβαση, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους φίλους και οικείους της. Θεωρούμε πως, ο θάνατος αυτός, παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών για να αποφευχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα τραγικό γεγονός και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των δικών της.

Για την πλήρη όμως αποσαφήνιση της κύριας αιτίας θανάτου και για να μην αιωρούνται ερωτηματικά, ζητάμε την άμεση ιατροδικαστική διερεύνηση από τους αρμόδιους, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται για μη ανατρέψιμη επιπλοκή ενδεχομένως σε έδαφος άλλης υποκείμενης νόσου ή ιατρικής αμέλειας. Μέχρι όμως την έκδοση του καθοριστικού πορίσματος της νεκροψίας-νεκροτομής, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε αυστηρά συγκρατημένοι και να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν σε τέτοιες περιπτώσεις.”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ