ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τις φυλακές Λάρισας να παραμένουν ανάστατες μετά την τραγική κατάληξη 42χρονου κρατουμένου που αυτοπυρπολήθηκε, δυσάρεστα είναι τα νέα και για τον κρατούμενο Σ.Χ, που από τις 14 Ιανουαρίου βρίσκεται σε απεργία πείνας με αίτημα τη συγχώνευση των ποινών του, αφού ραγδαία είναι η επιδείνωση της υγείας του.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή ο κρατούμενος μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με σοβαρές αρρυθμίες, προβλήματα στην πίεση και τις τιμές του σακχάρου, ενώ εμφανής είναι πλέον και η αδυναμία του έχοντας χάσει πάνω από 15 κιλά και διανύοντας την 24η μέρα απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κρατούμενος αρνήθηκε τη χορήγηση ορού και επέστρεψε στη φυλακή δηλώνοντας αποφασισμένος για τη συνέχιση της απεργίας πείνας μέχρι και τη δικαίωση ή το θάνατό του.

Σε δήλωσή του την οποία μετέφεραν αλληλέγγυοι ανέφερε:

”Μου είπαν να βάλω ορό και εγώ τους γνωστοποίησα οτι είμαι απεργός πείνας και μόνο όταν το πω εγώ, με το στόμα μου, θα γίνει αυτό. Κάτι που δεν θα πω ποτέ”

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες μέρες αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το χώρο των φυλακών Λάρισας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους με φωνές και συνθήματα στον κρατούμενο, ενώ πανελλαδική δράση στήριξης οργανώνεται για τις 15/2, την ώρα που το φως της δημοσιότητας είδε και κείμενο στήριξης που υπογράφουν 70 κρατούμενοι της Α’ Πτέρυγας των φυλακών Λάρισας.

Στο κείμενο αναφέρουν:

«Σπύρο σε χαιρετούμε και να είσαι δυνατός στον Αγώνα που δίνεις και σου ευχόμαστε καλή Δύναμη και Νίκη στον Αγώνα που κάνεις διεκδικώντας το αυτονόητο».

Θυμίζουμε πως ο Σ.Χ καταγγέλλει μεθοδεύσεις που αφορούν στην υπόθεσή του από συγκεκριμένους εισαγγελείς εφετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί απέρριψαν και την τελευταία αίτηση συγχώνευσης που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η δικηγόρος του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ