ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον , Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  πραγματοποίησε περιοδεία την Πέμπτη  7/2/2019 στους εκπαιδευτικούς των 15ο και 38ο Δημοτικών Σχολείων Λάρισας.

Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς ο Τ. Τσιαπλές, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια και στους δήμους, τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μάχες μέσα και έξω από τα Συμβούλια καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Πρόβαλαν και υποστήριξαν αιτήματα και μέτρα για τις ανάγκες του λαού της Λάρισας, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων. Ήταν η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των δήμων και της Περιφέρειας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουν να δρουν πιο αποφασιστικά τα επόμενα χρόνια.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος επισημαίνοντας τη πάλη για Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, σαν υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα των μαθητών,  απέναντι στην συνεχιζόμενη πολιτική, που βήμα-βήμα αποδιαρθρώνει τον εναπομείναντα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης,  ανταποκρινόμενη στις αξιώσεις του κεφαλαίου ενισχύοντας την ιδιωτική εκπαίδευση και  παραπαιδεία. Επίσης έκανε λόγω για  την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας τρίχρονης προσχολικής αγωγής και ενός Ενιαίου Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, με σκοπό την ολόπλευρη μόρφωση και καλλιέργεια της προσωπικότητας κάθε νέου πριν από την επαγγελματική επιλογή. Έτσι ώστε τελειώνοντας την εκπαίδευση ο καθένας να μπορεί να ξέρει ότι θα μπορεί να βρει δουλειά σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει τώρα. Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας,  το οποίο γεννά  ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, οι εργαζόμενοι είτε σπούδασαν είτε όχι, αντιμετωπίζουν  το ίδιο πρόβλημα, την ανεργία και την μερική απασχόληση.

Σημείωσε ότι σαν Λαϊκή Συσπείρωση έχουν βάλει το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις των αναπληρωτών και όλων των συμβασιούχων γενικότερα, έχοντας δήλωση αντίθεση στο νέο νόμοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το σύστημα προσλήψεων – διορισμών των εκπαιδευτικών, γιατί με τα λεγόμενα κριτήρια, βάση των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών και οι όποιοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται ως συμβασιούχοι, στην ανεργία, στερούν από τους σημερινούς φοιτητές την πρόσβαση στο επάγγελμα και τους καταδικάζουν στο καθεστώς της αδιοριστίας.

Απαιτώντας  μόνιμο προσωπικό που να εκπαιδεύεται, να παίρνει συνεχώς γνώση για να μπορεί να προσφέρει και υψηλές δυνατότητες στα παιδιά. Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων– αναπληρωτών, κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών του λαού μας. Τα πτυχία να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Τέλος, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους , ακόμα κι αν έχουν επιφυλάξεις, τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στις Περιφέρειες στους δήμους και  στις Κοινότητες, και ενισχύοντας το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, όταν αυτές ορισθούν,  καθώς είναι η μόνη ψήφος που πηγαίνει πραγματικά κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και στην επίθεση που δεχόμαστε, η μόνη ψήφος που ισχυροποιεί τον λαό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ Τ. ΤΣΙΑΠΛΕ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Tσιαπλές, θα μιλήσει: 

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

  • Το πρωί στα εργοστάσια ΦΑΡΜ ΧΑΟΥΖ, Χυμοί VIVA, ΒΙΟΜΑΡ, ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

  • Στις 7.30 μ.μ, στους Γόννους (παλιό Δημοτικό Σχολείο), μαζί με την υποψήφια δήμαρχο Τεμπών, Μαρία Κωστή.
  • Στις 9 .15 μ.μ, θα παραβρεθεί στην συνεστίαση του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Λάρισας, στο κέντρο ΑΚΡΟΠΟΛΗ του Αμπελώνα

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

  • Στις 11 π.μ, στον Τύρναβο (ταβέρνα Πανελλήνιον), μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου, Στέλιο Χατζηκράχτη.
  • Στις 6 μ.μ, στο Ζάρκο, μαζί με την υποψήφια δήμαρχο Φαρκαδώνας, Βαγγελιώ Στεργίου.

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

  • Το πρωί στα Φάρσαλα (στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, στην ΔΕΥΑ, στο ΕΠΑΛ και στο Κέντρο Υγείας)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ