ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Επίσκεψη στο δημαρχείο του Τυρνάβου πραγματοποίησαν ο Γ.Γ Εμπορίου του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Αυλωνίτης και ο πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. κ. Μιχάλης Μυτιληνάκης και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους Συνεταιρισμών και να παρουσιάσουν τις δυνατότητες που έχουν πλέον οι Συνεταιριστές

να βελτιώσουν την πρόσβαση στις αγορές μέσα στο νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία, που θα στηρίξουν την προώθηση των προϊόντων τους.

Εκείνο που τονίστηκε είναι ότι στην περιοχή του δήμου Τυρνάβου η δυναμική της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα είναι τεράστια. Η προώθηση των προϊόντων γίνεται όμως με παλιές μεθόδους και με τρόπο που ακόμα και το αχλάδι ή τα προϊόντα αμπέλου χάνουν την προστιθέμενη αξία, που προσθέτει ο τόπος και το όνομα  “Τυρνάβου”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης επεσήμανε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες των υπουργείων να βελτιώσουν τις προσπάθειες που θα κάνουν οι Συνεταιρισμοί για την ένταξή τους στη νέα πραγματικότητα διακίνησης των προϊόντων.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος, αφού επεσήμανε τις αδυναμίες που έχουν οι παραγωγικοί φορείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους, υποσχέθηκε πως με τα δικά του εργαλεία το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει τις όποιες προωθητικές πρωτοβουλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ