ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ «ΚΑΜΠΑΝΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΚΟΛΙΝΟ- ΛΟΥΚΑΣ ΡΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ηττα στην Πάτρα για την ομάδα του Μπελά

Αναπάντητα ερωτηματικά μα και πρόσφορο έδαφος για «σενάρια» βρίσκουν οι εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των δύο Βραζιλιάνων άσων του Απόλλωνα Λάρισας Μαρκολίνο και Λούκας Ράμος, που μετά την… αποφόρτιση και τη μη συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε στο ντέρμπι της Πάτρας.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει της φήμες που άρχισαν να οργιάζουν στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση με ανακοίνωσή της μιλά για «πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα», ωστόσο η επιλογή της χρήσης εισαγωγικών στη φράση «γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω του συλλόγου και δεν μπορεί να “παίζει” μαζί του», μάλλον ενισχύει τα όσα ακούγονται, ενώ οι παίκτες κλήθηκαν σε απολογία, με πληροφορίες να μιλούν για «βαριά καμπάνα» που τους περιμένει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σε ένα πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσαν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές μας, Lucas Ramos και Marcolino, παραμονή του δύσκολου αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Την όλη υπόθεση έχει ήδη επιληφθεί η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, που δεν θα αφήσει να περάσει έτσι το όλο θέμα και ήδη οι δύο παίκτες έχουν κληθεί σε απολογία, όπου αναμένεται να υπάρξει και ανάλογη βαριά τιμωρία προς συνέτιση. Και αυτό γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω του συλλόγου και δεν μπορεί να “παίζει” μαζί του”.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Εξάλλου με ανακοίνωσή της η διοίκηση συγχαίρει παίκτες και προπονητές για την προσπάθεια στο ματς με την Παναχαϊκή, ενώ ειδική αναφορά γίνεται για την πολύ καλή διαιτησία όπως και για τη φιλοξενία των Πατρινών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:

“Η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας κ. Παναγιώτης Μαντζανάς, παρά την πικρία που αφήνει σε όλους μας η ήττα στο ντέρμπι της Πάτρας με σκορ 1-0 από την Παναχαϊκή, θέλουν να συγχαρούν τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν και να εξάρουν την αμερόληπτη διαιτησία του κ. Πέτρου Τσαγκαράκη και των συνεργατών του, κ.κ. Αντώνιου Αναστασάκη και Δημήτριου Τίκα.
Τέτοιου είδους εξαίρετες διαιτησίες όπως αυτήν του κ. Τσαγκαράκη σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε σε κάτι ελπιδοφόρο για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Επίσης η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ευχαριστεί την Παναχαϊκή για την φιλοξενία που έτυχε στην Πάτρα”.

ΜΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ηττήθηκε ο Απόλλωνας στην Πάτρα από την τοπική Παναχαϊκή για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της FL, αφού το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελευθεριάδη μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα αποδείχτηκε αρκετό για τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν τη νίκη, με τους Απολλωνιστές να τα βάζουν με την τύχη τους για το δοκάρι του Καρατάσιου που τους στέρησε το κάτι παραπάνω που θα μπορούσαν να πάρουν από τη δύσκολη αναμέτρηση.

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Σ. Οφρυδόπουλου εκμεταλλεύτηκαν λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Σουλιώτης έχασε τη μπάλα και ανέτρεψε τον Αργυρόπουλο εντός περιοχής, με τον Τσαγκαράκη να δίνει το πέναλτι και τον Ελευθεριάδη να ευστοχεί από τα 11 βήματα γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Ανύπαρκτος επιθετικά στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας εμφανίστηκε καλύτερος στην επανάληψη και στο 50’ η εκτέλεση φάουλ του Πολέτο βρήκε τον Καρατάσιο εντός περιοχής, εκείνος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σούλη γλυτώνοντας τους γηπεδούχους από την ισοφάριση.

Οι εκατέρωθεν ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια του αγώνα δεν βρήκαν στόχο, με τους Πατρινούς θωρακίζοντας την άμυνα να πανηγυρίζουν τη νίκη, ενώ ο Απόλλωνας θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω, ωστόσο το δοκάρι αλλά και οι χαμένες ευκαιρίες των Μπραμπίγια και Λουκάο του στέρησαν έστω και το βαθμό της ισοπαλίας.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Φουρλάνος (79′ Παπατόλιος), Πλέγας, Ελευθεριάδης, Αργυρόπουλος (84′ Moντιέλ), Κυνηγόπουλος (69′ Μαυριάς), Μπαστακός.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Καρατάσιος, Κοντοές, Σουλιώτης (58′ Γκουντρουμπής), Καμπέρης, Μπραμπίγια, Τασιούλης, Λίταινας, Πολέτο, Λουκάο.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ