ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΕΠ ΕΣΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) Νοσοκομείων Λάρισας και Κέντρων Υγείας

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ σε Πανεπιστημιακή Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) θεωρεί απαράδεκτη κάθε προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος των κλινικών του ΕΣΥ.

Στηρίζει τη διοικητική και οργανωτική αυτοτέλεια των κλινικών του ΕΣΥ στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΕΣΥ του ΠΓΝΛ να μην ακολουθήσει την τύχη άλλων Κλινικών του ΕΣΥ που εκδιώχθηκαν, ή συγχωνεύθηκαν.

Το ΠΓΝΛ είναι ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ που έχει και Πανεπιστημιακές Κλινικές. Δεν μπορεί κανείς αυθαίρετα να αποφασίζει την μετατροπή κλινικών του ΕΣΥ σε Πανεπιστημιακές, παρακάμπτοντας το επίσημο οργανόγραμμα λειτουργίας του Νοσοκομείου. Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του Υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ, που συνειδητά δεν λύνουν τα θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν.

Η θέση αυτή της ΔΗΠΑΚ είναι διαχρονική και τεκμηριώνεται από τον αγώνα που έδωσε τον προηγούμενο διάστημα.

Είναι τυχοδιωκτική η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ των ιατρών του ΕΣΥ του ΠΓΝΛ, που σε ανάλογη περίπτωση (συγχώνευση της Νεογνολογικής Κλινικής στο ΠΓΝΛ με την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική δεν είπε κουβέντα καταψηφίζοντας την πρότασή μας) .

 

 

Η ΔΗΠΑΚ διεκδικεί Κεντρικό Σχεδιασμό για την Υγεία, που θα αναγνωρίζει τον ρόλο του Πανεπιστημίου και το έργο των Πανεπιστημιακών ιατρών προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε όλο τον λαό.

Παλεύουμε για:

  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι οργανικές θέσεις σε όλες τις κλινικές (ΕΣΥ και Πανεπιστημιακές)
  • για ιατρούς ΕΣΥ και μελών ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης,
  • αύξηση των δαπανών  για την υγεία

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ