Η ΓΥΝΑΙΚΑ… ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ, ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ – ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΓΡΑΦΕΙ η Εύη Βαρδιοπούλου, Φιλόλογος, Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου και υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Χατζηκράχτη – Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου

Η συμμετοχή στα κοινά είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε πολίτη, άνδρα ή γυναίκας. Η πολιτική εκπροσώπηση όμως, θεωρείται κυρίως ανδρική υπόθεση και η γυναικεία παρουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις είναι περιορισμένη.

Αναμφισβήτητα κάθε τομέας της κοινωνίας αφορά τη γυναίκα. Η εργασία, η μόρφωση, ο πολιτισμός, η υγεία, το περιβάλλον. Μέσα από την πολλαπλότητα των ρόλων της βιώνει την ανεργία, τα ελαστικά εργασιακά ωράρια, την πολιτιστική υποβάθμιση κυρίως στην επαρχία, την έλλειψη ή ιδιωτικοποίηση δομών πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας για την κάλυψη των αναγκών της ως μητέρα και εργαζόμενη, την μείωση των δωρεάν  παροχών υγείας, την εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αρκετούς τομείς, τη φορολογική επιβάρυνση…

Μέσα σ’  αυτές τις συνθήκες που βαθαίνουν τις διακρίσεις σε βάρος της, οφείλει να αγωνίζεται έμπρακτα, να διεκδικεί τα δικαιώματά της, να απαιτεί λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής της… να έχει λόγο για οτιδήποτε την αφορά.

Η γυναικεία συμμετοχή στα ψηφοδέλτια δεν είναι ένα «δώρο», που της παρέχεται από την οποιαδήποτε κυβέρνηση  ή τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αναδεικνύεται η ισότητα. Δεν πρέπει να συμμετέχει, για να τηρηθεί ο νόμος της ποσόστωσης.

Δεν είναι θέμα ποσόστωσης. Είναι θέμα που την αφορά ως πολίτη, ως δημότη, ως άνθρωπο και της δίνει τη δυνατότητα να παλέψει για μια ζωή και μια καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις και ελάχιστα δικαιώματα.

Η δράση είναι στη φύση μας…διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει!

Η δράση είναι γυναίκα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ