ΛΑΡΙΣΑ: 10ΩΡΗ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Πολύωρη επιτυχής χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ πολυμελής ιατρική ομάδα έφερε εις πέρας το 10ωρο χειρουργείο, με τον ασθενή να νοσηλεύεται πλέον στην εντατική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του paidis.com όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν 58χρονος κάτοικος Λάρισας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία με πόνους και εμετούς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για να διακομισθεί την επομένη με ασθενοφόρο και συνοδεία γιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αφού η περίπτωσή του αφορούσε σε δύο ανευρύσματα κοιλιακής αορτής που έχριζαν άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Η δύσκολη περίπτωση σήμανε συναγερμό στον Αγγειοχειρουργική κλινική, με το διευθυντή της Αθ. Γιαννούκα να τίθεται επικεφαλής χειρουργικής ομάδας εξαίρετων επιστημόνων που σχεδίασαν την επέμβαση με τη χρήση στεντ και μοσχεύματος, για να ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής ένα πολύωρο χειρουργείο που ολοκληρώθηκε 10 ώρες αργότερα με επιτυχή κατάληξη.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ η οικογένειά του εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής, τα μέλη της ομάδας του και στο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε γιατρούς και νοσηλευτές που υποδέχθηκαν το περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική είναι το μόνο κέντρο που καλύπτει τα εκλεκτικά και επείγοντα περιστατικά στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχη κλινική σε όλα τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας μας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ