ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ  «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» ΓΙΑ ΕΝΑ «ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ»

Ισχυρή εντολή από την 1η Κυριακή ζήτησε ο Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στον Αμπελώνα

Χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του για το μέγεθος και τον παλμό της συγκέντρωσης στην τελετή των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της “Πόλης που Θέλουμε” στον Αμπελώνα, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα

ζητώντας ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.

Μιλώντας στο πολυπληθές ακροατήριο ο κ. Αμάρι σημείωσε:

“«Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών μας στον Δήμο Τυρνάβου και  βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας, της ισοτιμίας, της εντιμότητας, των δημοκρατικών διαδικασιών. Σέβεται και εκτιμά την σοφία και εμπειρία των «παλιών» και τα συνθέτει με τον ενθουσιασμό των νέων, τα όρια σκέψης και δράσης των οποίων είναι μεγαλύτερα, για να βρίσκει τις λύσεις. Ότι ακριβώς απαιτεί το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο.

Εμείς όταν μιλάμε, κοιτάμε τον συνδημότη μας στα μάτια, όπως κάνουμε σήμερα, εδώ και αυτό θα πράττουμε και στο μέλλον ως η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου”.

Στη συνέχεια αφού υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του βλέπουν το δήμο Τυρνάβου σαν μία ολότητα – ένα  ενιαίο σύνολο, αλληλένδετες πόλεις μεταξύ τους, σαν μία πόλη!, υποστήριξε ότι θέλουν με ισόρροπη ανάπτυξη, όλοι οι δημότες, σε κάθε περιοχή, να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς διακρίσεις, διευκολύνοντάς τους, διατηρώντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ομορφιές τους.

“Θέλουμε ο δήμος μας να έχει την δική του ταυτότητα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ιστορία του, τα πλεονεκτήματά του και το καταπληκτικό Ανθρώπινο Κεφάλαιό του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που θα οδηγούν στην βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη. Μαζί με τους Νέους να διαμορφώσουμε  το μέλλον του τόπου μας. Θέλουμε ο δήμος μας. να γίνει μια σύγχρονη πόλη, παράδειγμα προοδευτικής και ανεπτυγμένης κοινωνίας, που νοιάζεται για όλους τους δημότες του. Θέλουμε ο δήμος μας να είναι πόλος έλξης  τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους ανθρώπους άλλων πόλεων και χωρών.

Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση, ενθουσιασμό, μεράκι, αγάπη, όρεξη για δουλειά και συνεργασία, ώστε να κάνουμε με την στήριξή σας το όραμά μας για τον Δήμο Τυρνάβου, Πραγματικότητα!”

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κ. Αμάρι στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Για όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε, σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Δεν μας ενδιαφέρει η ανέξοδη παροχολογία και ο εντυπωσιασμός με ιλουστρασιον προεκλογικό υλικό. Εμείς δεν μηδενίζουμε το έργο καμίας δημοτικής αρχής. Η δική μας λογική, είναι η λογική της διάρκειας στην ευημερία.

Σύντομα θα έχετε στα χέρια σας το πρόγραμμά μας, πολλά εκ των οποίων έχω αναφέρει σε άξονες στην πρόσφατη ομιλία παρουσίασης των υποψηφίων συμβούλων.

Σήμερα θα σας πω επιγραμματικά κάποια βασικά σημεία.

Κατ’αρχάς, αλλάζουμε το αναπτυξιακό μοντέλο του δήμου εφαρμόζοντας μοντέλα του μέλλοντος. Τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και Επαναχρησιμοποίησης και τις αρχές της Οικονομίας της Γνώσης με σκοπό, την εξοικονόμηση ενέργειας, πόρων και την αξιοποίηση του καταπληκτικού Ανθρώπινου Κεφαλαίου του δήμου μας.

Δίνουμε σημασία στην ποιότητα ζωής, στις κοινωνικές δομές και δράσεις για όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και λοιπών ευπαθών ομάδων στους κοινόχρηστους χώρους και κτιριακές υποδομές του Δήμου.

Αισθητική αναβάθμιση του κέντρου.

Δράσεις εθελοντισμού και ανακύκλωσης.

Θα ξαναδημιουργήσουμε δομές και δράσεις που παραγκωνίστηκαν όπως το χωριό του Αι Βασίλη, Ελευθέρια πόλης,  συνεργασίες με άλλους δήμους και ιδιαίτερα με τις αδελφοποιημένες πόλεις.

Επαναπροσδιορισμός της γιορτής κρασιού Αμπελώνα.

Δημιουργία ενεργειακών πάρκων σε συνεργασία με άλλους Δήμους.

Ο Δήμος θα είναι αρωγός στην δημιουργία εθελοντικού δικτύου συγκέντρωσης και  διανομής ρούχων σε συνδημότες μας  που τα έχουν ανάγκη.

Καμία φιάλη αίματος χαμένη. Καθορισμός συγκεκριμένων ημερομηνιών αιμοδοσίας και στον Τύρναβο σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αλλά και τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Η Ελπίδα», το έργο και οι δράσεις του οποίου δεν περνάνε απαρατήρητα από το πανελλήνιο.

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Αστική οδοποιία και πεζοδρόμηση όπου προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως Τυρνάβου και Αμπελώνα και διάνοιξη όλων των επικίνδυνων διασταυρώσεων. Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι προτεραιότητά μας.

Πύκνωση δικτύου φωτισμού όλου του αστικού ιστού.

Διαμόρφωση και ανάδειξη του κεντρικού τσιμενταύλακα στον Αμπελώνα.

Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε όλο το Δήμο.

Διαμόρφωση των χώρων του παλαιού Δημαρχείου και της αίθουσας εκδηλώσεων Αμπελώνα.

Φωτισμός εισόδων Τύρναβος – Αμπελώνα.

Αγροτική οδοποιία και καθαρισμός των κεντρικών αποστραγγιστικών έργων των αναδασμών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαμόρφωση του πάρκου στην είσοδο του Αμπελώνα από Τύρναβο.

Δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου οδικής αγωγής στον Αμπελώνα.

Εναλλακτική σύνδεση Τυρνάβου – Αμπελώνα.

Δημιουργία γραφείου εκμετάλλευσης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου για διεκδίκηση και εξεύρεση κάθε οικονομικού πόρου, για έργα, πολιτισμό,  παιδεία, για την περαιτέρω ανάπτυξη του δήμου. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο αποδοτικοί στον τομέα αυτόν”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους του συνδυασμού ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε:

“Σήμερα από εδώ

Ζητώ ισχυρή εντολή την Πρώτη Κυριακή στις 26 Μαΐου, ώστε «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», ο συνδυασμός της νίκης να μπορέσει με την δική σας ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ζητώ από τους νέους να έρθουν κοντά μας! Να συμμετέχουν στις εκλογές. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να γνωρίσουν τους νέους υποψήφιους του συνδυασμού μας, τις θέσεις και τις προθέσεις μας, για τα θέματα που τους αφορούν.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι οι νέες – νέοι, είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας και μαζί τους θα οδηγήσουμε τον δήμο μας στην νέα εποχή.

Στο ψηφοδέλτιό  μας,

συμμετέχουν πολλοί νέοι ενεργοί πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, τους συλλόγους και τους φορείς, με διαφορετικές πολιτικές  αφετηρίες.

Είμαστε μία ανεξάρτητη κίνηση πολιτών!

Συνδημότες συνδημότισσες

Φίλες και φίλοι

Νέες και νέοι

Με ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, καθαρό πολιτικό λόγο, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και βαθιά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε,  καλώ όλους  εσάς να μεταφέρετε το μήνυμά μας σε κάθε σπίτι σε κάθε συνδημότη!

Να  μας εμπιστευτείτε …

Και αυτή την εμπιστοσύνη να την εκφράσετε με την ψήφο σας στον συνδυασμό μας.

Στις 26 του   Μάη  ψηφίζουμε  την  «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» για έναν «ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ».

Εκλέγουμε με ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή τους συμβούλους που εμπιστευόμαστε και γινόμαστε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου!”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com