ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)

“Θέλουμε Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή. Και τη θέλουμε τώρα. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Αυτή είναι η απόφασή μας. Αυτή είναι η επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών. Τελειώνουμε με το παλιό. Τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Τελειώνουμε με το μέτριο. Προχωράμε δυνατά μπροστά.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη και ευρεία νίκη.

Σας κοιτώ στα μάτια και να ζητώ την ψήφο σας, για να γίνω η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος σε αυτή την πόλη. Σας καλώ στις κάλπες, να πάρουμε την πόλη πίσω, από τα συμφέροντα πίσω στους πολίτες. Γιατί ο Δήμος είναι για τους Δημότες, όχι για τους λίγους. Πάμε μαζί. Πάμε δυνατά. Πάμε για τη Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή”.

Με αυτά τα λόγια άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης την κεντρική προεκλογική της ομιλία η Ρένα Καραλαριώτου, υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», που μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας κάλεσε τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους πολίτες να μη συμβιβάζονται με το μέτριο και να δώσουν ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή στη δημοτική παράταξη “Λάρισα Μπροστά”.

“Είμαστε μπροστά, στη Λάρισα, στην Περιφέρεια, στην Ελλάδα. Αυτή η νίκη θα είναι δική μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη και ευρεία νίκη. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Και δεν θα περιμένει. Στις 26 Μαΐου κερδίζουμε και προχωράμε Μπροστά. Με Νέα Δημοτική Αρχή, Νέους Ανθρώπους, Νέα Δήμαρχο”, τόνισε.

Ξεκάθαρο δίλημμα

Περιγράφοντας το δίλημμα των εκλογών η κ. Καραλαριώτου έστρεψε τα πυρά της κατά του νυν δημάρχου Απ. Καλογιάννη συνδέοντάς τον με την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για απουσία έργου.

“Χθες μίλησε ο κ. Τσίπρας στη Λάρισα, σε μια άδεια πλατεία. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, ο κ. Καλογιάννης ήταν εκεί για να τον φιλήσει και για να τον στηρίξει στον αγώνα του για τις ευρωεκλογές. Ο κ. Καλογιάννης ήταν και είναι το πρωτοπαλίκαρο του κ. Τσίπρα στη Λάρισα.

Ας σκεφτούν οι πολίτες τι κέρδισε η Λάρισα πέντε χρόνια τώρα. Τι έγιναν οι υποσχέσεις για το εμπορευματικό κέντρο, για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ, για την παραχώρηση των στρατοπέδων. Ας κοιτάξουν να δουν ένα μεγάλο έργο, μια μεγάλη επένδυση που να έγινε στην πόλη μας σε αυτά τα πέντε χρόνια. Και ας αποφασίσουν.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα κάνουμε τη Λάρισα Πόλη της Ανάπτυξης, της Ανθρωπιάς και της Καινοτομίας; Οι πολίτες θα αποφασίσουν. Και όχι τα συμφέροντα που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ξέρουμε τι θέλει η Λάρισα για να γίνει Δήμος Πρότυπο. Δεν είμαστε σαν και αυτούς. Είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε αποφασισμένοι. Είμαστε η πλειοψηφία. Δεν ανήκουμε σε αυτούς που προσπαθούν να κρύψουν τα πολιτικά τους πιστεύω. Δεν ανήκουμε σε εκείνους που τη μία ημέρα τους δίνει το χρίσμα το κόμμα τους και την επόμενη μέρα το επιστρέφουν πίσω, ο ένας μετά τον άλλον. Γιατί φοβούνται να μην χάσουν ψήφους.

Δεν είμαστε χαμαιλέοντες της πολιτικής. Ούτε το παίζουμε παιδιά του Λαού τη μία ημέρα, για να μας φιλοξενούν στα κότερα της ολιγαρχίας την επόμενη μέρα. Ανήκουμε σε αυτούς που μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας, της υπευθυνότητας. Που θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και πριν και κυρίως μετά τις εκλογές”, τόνισε η κ.Καραλαριώτου, αναφερόμενη στο δίλημμα των εκλογών.

Θα επικρατήσει το φως

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε και στην πρότασή της για τηλεοπτικό διάλογο σημειώνοντας τη σιωπή του κ. Καλογιάννη κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκοτάδι, φυγομαχία και στήριξη από συμφέροντα».

«Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι -και είναι προς τιμήν τους- δέχθηκαν να γίνει τηλεοπτικός διάλογος. Μόνον ο κ. Καλογιάννης σιώπησε. Επέμενα και ζήτησα από τον απερχόμενο Δήμαρχο να συγκαλέσει τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, για να καθορισθούν οι λεπτομέρειες και να γίνει ο τηλεοπτικός διάλογος. Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν το έπραξε. Φυγομάχησε. Προτιμά τη σιωπή και το σκοτάδι.

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός στον οποίο πιστεύει. Αυτές είναι οι δημοκρατικές ευαισθησίες του. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες του. Η άρνηση του διαλόγου αποτελεί απόδειξη ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν πιστεύει στο έργο της, δεν πιστεύει στο σχέδιο της. Προτιμά να στηρίζεται στους λίγους και τα οργανωμένα συμφέροντα. Στο τέλος όμως πάντα επικρατεί το φως και η πλειοψηφία των πολλών. Η πλειοψηφία των πολιτών κάνει κουμάντο σε αυτή την πόλη και όχι τα συμφέροντα, κύριε Καλογιάννη”, σημείωσε καταχειροκροτούμενη η υποψήφια δήμαρχος.

Πρόγραμμα και προτεραιότητες

Περιγράφοντας ξεκάθαρο πρόγραμμα και προτεραιότητες της παράταξής της η κ. Καραλαριώτου στάθηκε ιδιαίτερα στις συνεργασίες με τους πολίτες, τους φορείς αλλά και τους εργαζόμενους στο δήμο σημειώνοντας τα εξής:

Ξεκινάμε από τα μικρά για να φθάσουμε στα μεγάλα. Με συνεργεία άμεσης παρέμβασης για τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών, με πρόγραμμα συντήρησης και διάνοιξης οδικού δικτύου, για να ξέρουν όλοι πότε και πού θα γίνουν έργα  ασφαλτόστρωσης, με τοποθέτηση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων led χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτεινής απόδοσης, για να κάνουμε την Λάρισα, πόλη φωτεινή. Με σχέδιο για τη σταδιακή μετάβαση του Δήμου σε Ψηφιακή και Έξυπνη Πόλη.

Στόχος είναι να μπορεί ο Δημότης να εξυπηρετείται, με το πάτημα ενός κλικ, από το κινητό του ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Με σταδιακή εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων αποκομιδής των σκουπιδιών για ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή. Στόχος να γίνουμε πρωταθλητές στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την  επαναχρησιμοποίηση.

Με άμεση εφαρμογή των πολιτικών μας για περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης. Οργανωμένοι χώροι στάθμευσης

στο κέντρο και στην περιφέρεια με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Προγραμματική συμφωνία του Δήμου

με τις αστικές συγκοινωνίες για περισσότερα δρομολόγια και μείωση του εισιτηρίου κατά 50%. Έξυπνοι σηματοδότες για να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες κυκλοφορίας.

Και στην συνέχεια οδικά έργα, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις. Και όχι πρώτα να κλείνουν οι δρόμοι, όπως έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος, με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη να γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερο.

Με κατασκευή ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών και ασφάλιση από το Δήμο όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία. Με ΚΕΠ Υγείας σε κάθε διαμερισματική ενότητα, για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και προληπτικών εξετάσεων. Με νέα πολιτική, μαζί με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προέλκυση τουρισμού.

Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα

Έχουμε κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους με γνώση, σχέδιο, όραμα και συνεργασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να κάνουμε την Λάρισα πόλη της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Συγκροτούμε ενιαίο μέτωπο για την διεκδίκηση των μεγάλων έργων για το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Συνεδριακό Κέντρο, την Αξιοποίηση της Έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, τις γραμμές του ΟΣΕ, το Εμπορευματικό Κέντρο, την παραχώρηση των στρατοπέδων. Στις μεγάλες διεκδικήσεις για την Πόλη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Φορείς και πολίτες. Μια γροθιά. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Για τους αγρότες

Χαρακτηρίζοντας τη Λάρισα «πόλη της αγροτιάς» η Ρ. Καραλαριώτου έκανε ειδική αναφορά στους αγρότες τονίζοντας πως «θέλουμε να ενισχύσουμε συστηματικά, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Να βοηθήσουμε για την προβολή των προϊόντων σε όλες τις διεθνείς αγορές. Με την στήριξη του Δήμου και όχι με την αποχή του. Αυτός που θα λησμονήσει τη γεωργία, την αγροτιά, την ανάπτυξη της υπαίθρου, λησμονεί το μέλλον των παιδιών μας.

Λησμονεί το μέλλον της οικονομίας. Λησμονεί το μέλλον της ασφάλειας της χώρας μας. Στην αγροτική οικονομία στηρίζονται πάρα πολλοί. Στηρίζεται ο εργάτης, στηρίζεται ο επαγγελματίας, ο έμπορος, ο βιοτέχνης, οι υπηρεσίες. Το σύνολο της τοπικής οικονομίας, στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα. Στηρίζεται όλη η Λάρισα. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη».

Το μήνυμά μας

“Στέκομαι απέναντι σας και σας κοιτώ στα μάτια. Ζητώ τη θετική σας ψήφο. Γιατί μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για μεγάλα έργα και παρεμβάσεις στην Πόλη μας από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην χώρα τον Οκτώβριο, με τις εθνικές εκλογές. Γιατί έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με νέες καινοτόμες ιδέες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των Δημοτών, στις γειτονιές, στην πόλη. Γιατί ως Πολιτικός Μηχανικός έχω μάθει να κτίζω σε στέρεες βάσεις. Να δεσμεύομαι μόνο για αυτά που μπορώ να κάνω πράξη. Γιατί ως άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας απέδειξα ότι μπορώ να κάνω έργο για την πόλη και τους πολίτες. Ο απερχόμενος Δήμαρχος σας υπόσχεται ξανά όσα σας είχε υποσχεθεί το 2014 και δεν έκανε πράξη πέντε χρόνια τώρα.

Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμά μας σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Στη δουλειά σας. Στους φίλους σας και στους συγγενείς σας. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος σε αυτές τις εκλογές. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος. Το μήνυμα της πολιτικής και δημοτικής αλλαγής πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Να το μάθει όλη η Ελλάδα.

Η Λάρισα δεν μπορεί και δεν θα χάσει άλλα τέσσερα χρόνια.

Θα προχωρήσει δυνατά μπροστά. Με νέες ιδέες. Νέους ανθρώπους. Νέα Δημοτική Αρχή. Νέα Δήμαρχο.

Πρώτη γυναίκα Δήμαρχος

Κλείνοντας και σε μια ιδιαίτερα ανθρώπινη στιγμή η Ρ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε και στους δικούς της ανθρώπους λέγοντας τα εξής:

“Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν, με φρόντισαν, με σπούδασαν. Με έκαναν ικανή να είμαι εδώ, να στέκομαι μπροστά σας, να σας κοιτώ στα μάτια και να ζητώ την ψήφο σας, για να γίνω η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος σε αυτή την Πόλη. Αυτή την αγάπη που βίωσα, θέλω να την επιστρέψω πίσω σε όλους σας με έργο και προσφορά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο”.

“Σας καλώ στις κάλπες, να πάρουμε την πόλη πίσω, από τα συμφέροντα πίσω στους πολίτες. Γιατί ο Δήμος είναι για τους Δημότες. Όχι για τους λίγους. Πάμε μαζί. Πάμε δυνατά. Πάμε για τη Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή”, ολοκλήρωσε κάτω από θερμά χειροκροτήματα η κ. Καραλαριώτου, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι τρεις τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, αυτοδιοικητικοί, μέλη της ΝΕ Λάρισας της ΝΔ, υποψήφιοι και φίλοι της παράταξης, καθώς και νεολαίοι που με πανό, συνθήματα και καπνογόνα έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και παλμό στη συγκέντρωση.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com