ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΚΛ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Κέντρου

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Τράπεζα Πειραιώς και στα Τμήματα των Διευθύνσεων Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU ) με τα νέα αντεργατικά, προκλητικά και απαράδεκτα μεθοδευμένα σχέδια της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους

(ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας) της Τράπεζας Πειραιώς του Νομού Λάρισας για τη Τρίτη 28 Μαΐου και καλεί τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7:30 πμ έξω από το Κατάστημα στην Ίωνος Δραγούμη.

Η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς, ανακοίνωσε την απόσχιση του τμήματος Διευθύνσης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων(RBU) θέτοντας σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα και το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων. Είναι εξέλιξη που συνδέεται με την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα κερδοσκοπικά funds και την απαλλαγή των τραπεζών από χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους στα επόμενα 2 χρόνια. Αποδεικνύεται ότι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, είναι κοροϊδία. Τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις και οι επιπτώσεις τους όπως συμφώνησαν Ε.Ε και κυβέρνηση θα συνεχιστούν για πολλές δεκαετίες.

Τέτοιες μεθοδευμένες και απαράδεκτες κινήσεις μια μέρα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται. Ενθαρρυμένοι οι τραπεζίτες από το «θετικό μήνυμα που εξέπεμψε στις αγορές» το εκλογικό αποτέλεσμα ετοιμάζονται να πετάξουν ουσιαστικά στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους .  Πάντα λοιπόν εις βάρος των εργαζομένων, πάντα για τα συμφέροντα του Κεφαλαίου. Η «επιβίωση» των τραπεζών, η «ανάπτυξή τους» προϋποθέτει το τσάκισμα των εργαζομένων.

Απαιτούμε :

Καμία Απόσχιση, Καμία Απόλυση, Καμία βλαπτική μεταβολή στα εργασιακά δικαιώματα.

Όχι άλλο «αίμα» για τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις τους. Να νικήσουν οι εργαζόμενοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ