ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΔ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η ρύθμιση των 120 δόσεων “Σανίδα Σωτηρίας Για Τους Επαγγελματίες Και τους Αγρότες’’ υποστήριξε ο Β. Κόκκαλης

«Η κυβέρνηση απέτρεψε την οικονομική καταστροφή της χώρας επιτρέποντας παράλληλα σε 2,5 εκ. ανασφάλιστους να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας αλλά και σε 80.000 οφειλέτες να πάρουν σύνταξη μέσω ευεργετικών ρυθμίσεων, την ώρα που η ΝΔ απειλεί ευθέως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων από τη Λάρισα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος που με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη τύπου στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζοντας «εντιμότατη» τη στάση του πρωθυπουργού που προχώρησε σε προκήρυξη εθνικών εκλογών «προκειμένου να μην υπάρξει παράταση της αβεβαιότητας που θα είναι επιζήμια για τον τόπο», ο κ. Πετρόπουλος στηλίτευσε «την ανέντιμη και αντιδημοκρατική στάση της ΝΔ» όσον αφορά στις εργασίες της Βουλής, σημειώνοντας πως προωθούνται νομοθετικές διατάξεις που αφορούν στους ποινικούς κώδικες, το υπουργείο Υγείας, όπως και η επίλυση θεμάτων που αφορούν σε ρυθμίσεις για το αφορολόγητο αλλά και την παράταση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στους δήμους.

Δίχως να διστάσει να παραδεχθεί σημαντικές καθυστερήσεις, παραλείψεις και λάθη που αφορούν σε συνταξιούχους ο κ. Πετρόπουλος απέδωσε το πρόβλημα σε λάθη παρελθόντων ετών και σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, παρουσιάζοντας στοιχεία καλυτέρευσης της εικόνας όπως προέκυψαν μετά και τη συνάντησή του με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΚΑ Λάρισας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κερδίσει τις εκλογές και εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι αποτρέψαμε πολλές καταστάσεις και φέραμε την ανάκαμψη της χώρας», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Πετρόπουλος, που το απόγευμα συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας, ενώ στις 8 το βράδυ θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή συνέλευση που διοργανώνει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας.

Ο Β. Κόκκαλης

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης ο οποίος εξήρε το έργο που γίνεται στο υπουργείο Εργασίας ανώ μιλώντας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία τη χαρακτήρισε “σανίδα σωτηρίας” για επαγγελματίες και αγρότες.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ