ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Δεν ξέχασαν τον μακαριστό Ποιμενάρχη τους κυρό Ιγνάτιο οι Λαρισαίοι, που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού συνέρρευσαν την Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου σε έντονα φορτισμένο κλίμα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνό του.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, ενώ στο μνημόσυνο συμμετείχε και ο Σεβ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Παρουσία πολιτικών αρχών και πλήθος πιστών στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός έκανε εκτενή αναφορά στον μακαριστό αδελφό του κυρό Ιγνάτιο, ενώ προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τους Σεβασμιότατους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του προκατόχου του, τονίζοντας τις αρετές και τα χαρίσματα του.

Η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα, όταν κλήρος και λαός μετέβησαν στο μνήμα του μακαριστού Ιγνατίου, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ