ΤΟΞΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ SELFIES

Οι κάτοικοι μιας πόλης στη Σιβηρία δεν χρειάζεται να επισκεφτούν τροπικά νησιά για selfies σε παρθένα τυρκουάζ νερά.

Χιλιάδες κάτοικοι του Νοβοσιμπίρσκ κάθε ηλικίας, νέοι, γέροι και κυρίως νεόνυμφοι, επισκέπτονται καθημερινά τη λαμπερή τυρκουάζ λίμνη που ονομάζεται “Σιβηρικές Μαλδίβες“.

Ωστόσο, η λίμνη, όπως ενημερώνουν οι περιβαλλοντολόγοι, είναι τυρκουάζ λόγω χημικής αντίδρασης μεταξύ των στοιχείων τοξικών αποβλήτων από έναν τοπικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, και γι αυτό το λόγο και προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην έρχονται σε επαφή με το νερό.

“Μπορούμε να συγκρίνουμε την ομορφιά της λίμνης μόνο με φωτογραφίες των Μαλδίβων”, δήλωσε ένας ντόπιος που επισκέφθηκε τη λίμνη, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν πήγε στις Μαλδίβες, ούτε και κατάφερε να τις βρει στο χάρτη.

Ο Ντμίτρι Σάχοφ, ρώσος περιβαλλοντολόγος, προειδοποιεί ότι το νερό στη λίμνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή ακόμα και χημικά εγκαύματα σε περίπτωση κατάποσης ή επαφής.

“Αυτό το νερό είναι κορεσμένο με βαρέα μέταλλα (και) επιβλαβείς ουσίες”, είπε.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Σιβηρίας δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει βάλει φύλακες για να κρατά τους παραβάτες μακρυά από τη λίμνη, αλλά επιμένει ότι η λίμνη δεν παρουσιάζει περιβαλλοντικό κίνδυνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ