Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ορκίστηκε την Τρίτη η νεά δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στον προαύλιο χώρο του Αντλιοστασίου στο Μακρυχώρι, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Μανώλη των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων του δήμου Τεμπών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Την ορκωμοσία παρακολούθησαν  οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ευαγγελία Λιακούλη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολούθησε σύντομη ομιλία – χαιρετισμός του δημάρχου, Γιώργου Μανώλη και στη συνέχεια Δήμαρχος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων, υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.
Στην ομιλία του ο κ. Μανώλης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για συνεργασία, συμπόρευση και συναντίληψη για τα ζητήματα του Δήμου, αναγνωρίζοντας πάντα ως θεμιτή την έκφραση της διαφορετικής άποψης και της καλόπιστης κριτικής από τους αιρετούς και από τους δημότες.

Όλοι  είμαστε υπόλογοι έναντι κάθε δημότη.

Όλοι  πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να λύσουμε κάθε πρόβλημα του δήμου μας.

Όλοι πρέπει να βάλουμε στην άκρη οποιαδήποτε προσωπική αντιπαράθεση για χάρη του κοινού καλού.

Και δεσμεύθηκε  προσωπικά να είναι ο Δήμαρχος όλων των δημοτών χωρίς διακρίσεις, χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικά συμφέροντα, τονίζοντας ότι, ο Δήμος Τεμπών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Γι’ αυτό και ο  ρόλος καθενός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι απλός και μονοδιάστατος.

Ο Δήμος μας αποτελείται από πολλές κοινότητες με ζητήματα που μοιάζουν όμοια, αλλά στην πραγματικότητα έχουν πολλές ιδιαιτερότητες.

Δεν ξεκινώ με την αυταπάτη ότι από αύριο όλα θα λειτουργήσουν τέλεια.

Ξεκινώ με τη συναίσθηση των δυσκολιών και την ενσυναίσθηση των ζητημάτων που προβληματίζουν κάθε δημότη μας.

Δεν ξεκινώ με την αυταπάτη ότι μπορώ να τα βελτιώσω όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ξεκινώ με τη βεβαιότητα ότι θα κάνω το ανθρώπινο δυνατόν για να λυθούν τα ζητήματα με προγραμματισμό, συντονισμό και δομημένες δράσεις.

Δεν ξεκινώ με ψευδαισθήσεις αλλά με οραματισμό, είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους που τον στήριξαν στη μέχρι τώρα δημοτική του πορεία, αλλά και για να πάρει την απόφαση να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου, το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου για την άψογη έως τώρα συνεργασία τους και τέλος την οικογένειά του που τον υποστήριξε και τον υποστηρίζει σε μια δύσκολη πορεία χρόνων κατά τη διάρκεια των οποίων θυσίασε πολλές οικογενειακές και προσωπικές στιγμές. Αλλά και τους φίλους που στάθηκαν και στέκονται δίπλα του.

Τέλος αναφέρθηκε σε έναν άνθρωπο που δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας, αλλά του όφειλε πολλά.

Τον αείμνηστο Δήμαρχο Ζήση Λιούπα, που τον εμπιστεύτηκε στα πρώτα του αυτοδιοικητικά βήματα, αποτέλεσε πολύτιμο συνεργάτη, μα, πάνω από όλα, υπήρξε δάσκαλος του, για τον μετέπειτα δρόμο που ακολούθησε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ