ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δήλωση του Πέτρου Κρίκη για την χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής στο Δημαρχείο

Για τη απουσία μας από την χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο δημαρχείο, θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε δεσμευθήκαμε εκ’ των προτέρων ότι θα συμμετέχουμε. Αντίθετα οι διερευνητικές επαφές από τη γραμματεία του δημάρχου όπως και η επίσημη πρόσκληση που στάλθηκε δεν προσδιόριζαν

με ακρίβεια το περιεχόμενό της, και γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε τηλεφωνικώς από τον ίδιο τον δήμαρχο διευκρινίσεις. Κατόπιν η συνέχεια είναι γνωστή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας δεν είχε κανένα λόγο να παρευρεθεί σε μια συνάντηση «και κλεισμένων των θυρών»,  που σαν στόχο είχε από τη μεριά του δημάρχου να αναζητηθούν συναινέσεις σε ζητήματα προγραμματικού περιεχομένου, που θεωρούμε ότι πρέπει να συζητιούνται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των αρμόδιων επιτροπών, και εκεί ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί, ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας. Εξάλλου αυτή η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ, κ.α. έχει δώσει επαρκή αντιλαϊκά δείγματα γραφής κατά την προηγούμενη θητεία της, όπως και κατά την προεκλογική περίοδο, για να μας είναι άγνωστες οι προγραμματικές της προθέσεις.

Επιδίωξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας είναι όλα να συζητιούνται ανοιχτά στο λαό και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και «συμβούλια των επικεφαλής». Αυτή τη στάση κρατήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας, προβάλλοντας δεκάδες λαϊκά αιτήματα στις συνεδριάσεις των συμβουλίων και των επιτροπών, αποσπώντας με τη λαϊκή διεκδίκηση και θετικές αποφάσεις, ενώ υπερψηφίσαμε και τα όποια ελάχιστα μέτρα ανακούφισης  έρχονταν για τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό δεσμευόμαστε στο λαό της πόλης και της υπαίθρου ότι θα κάνουμε και στη νέα θητεία που ξεκινάει σε λίγες μέρες, θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά του, αποτελώντας  μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, την ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τα όργανα του αστικού κράτους, που είτε βαφτίζεται «κομματικό», είτε «επιτελικό», αποτελεί βραχνά για το λαό και τα συμφέροντά του. Γιατί για μας η πόλη είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου και οι οικογένειές τους, που ζούνε και αναπνέουν σ’ αυτή, τη χτίζουν και την κρατούν όρθια.

Όσο για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης (που όπως δήλωσαν έγινε σε κλίμα συναίνεσης) είναι ολοφάνερο ότι είναι τόσο «χαώδεις» οι διαφορές τους, που ορισμένοι «δεν κρατιούνται» για να αρχίσουν αμέσως την «αντιπολίτευση» στη νέα δημοτική αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ