ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ …ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

Για εκρηκτική κατάσταση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Λαρισαίων

Τις τελευταίες μέρες, με την ολοκλήρωση των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία, εμφανίζεται οξυμένο πρόβλημα στέγασης των παιδιών και στο δήμο Λάρισας. Δεκάδες παιδιά και οι οικογένειες τους δεν ξέρουν σε ποιο Νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν, με ποιες υποδομές και συνθήκες.

Τα τεράστια προβλήματα προκύπτουν από το γεγονός, δεν υπάρχει επαρκής κτηριακή υποδομή για να στεγάσει σωστά τα παιδιά που γράφτηκαν. Τα νέα προβλήματα έρχονται να προστεθούν στην ήδη άσχημη κατάσταση που υπάρχει στα Νηπιαγωγεία εδώ και χρόνια

Νήπια και προνήπια είναι στον αέρα και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση! Από τη μια το παιδί τους πρέπει να φοιτήσει στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και από την άλλη δεν υπάρχει θέση στα Νηπιαγωγεία της περιοχής του, με αποτέλεσμα να δρομολογείται η μετακίνηση των παιδιών αυτών σε αρκετά μεγάλες αποστάσεις!. Με ευθύνη της κυβέρνησης οι λύσεις για τη στέγαση, έτσι όπως δρομολογούνται, είναι εντελώς εμβαλωματικές(πρόχειρες), (στέγαση σε παιδικούς σταθμούς, προκάτ σε προαύλια, χρήση αίθουσών δημοτικών σχολείων,  25άρια τμήματα παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου για 22 μαθητές το ανώτερο) κ.ά.). Όλα αυτά εξαρχής δημιουργούν προβλήματα στη συνολική λειτουργία κάθε Νηπιαγωγείου και όχι μόνο. Συγκεκριμένα παραδείγματα νηπιαγωγείων στη Λάρισα όπου εντοπίζεται οξυμένο πρόβλημα στέγασης των παιδιών είναι το 55ο νηπιαγωγείο στην οδό Ιουστινιανού, το 8ο νηπιαγωγείο στη Χαραυγη, το 13ο, το 3ο και άλλα.

Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και υποχρηματοδότησης αλλά και των ηθελημένων «παραλήψεων» του ν. 4521/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που θεσμοθέτησε την έναρξη εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής χωρίς …δημοσία δαπάνη και που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ το Υπ. Παιδείας να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλα τα προνήπια-νήπια να ενταχθούν ομαλά στα Δημόσια Νηπιαγωγεία σε κατάλληλες κτηριακές υποδομές! Να μη μείνει κανένα παιδί απέξω! Να μην αναγκαστεί κανένα παιδί να μετακινείται μακριά από το σπίτι και τη γειτονιά του.

Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και γενικά οι γονείς και να διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ το Υπουργείο Παιδείας να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλα τα προνήπια και νήπια να ενταχθούν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, όπως ακριβώς προβλέπεται, σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές, με 15 παιδιά ανά τμήμα  και το ανάλογο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ