ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Λάρισας – ΟΚΑΝΑ εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ σχετικά με την αιφνιδιαστική  απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του φορέα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση και χωρίς να αιτιολογηθεί η απόφαση, η κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει το άμισθο και αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ, πλήττοντας έτσι τον ίδιο το πυρήνα του,  την φιλοσοφία και τις αρχές λειτουργίας του με τις οποίες λειτουργούσε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, με αδιαμφισβήτητη διαφάνεια.

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν στο ΚΕΘΕΑ δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο από όσους εργάζονται στο χώρο των εξαρτήσεων και της ψυχικής υγείας γενικότερα και καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη αιτιολόγηση, το πεδίο μένει ανοιχτό σε κάθε είδους ερμηνείες.

Για το λόγο αυτό, στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ και στους ανθρώπους που στηρίζουν τόσα χρόνια με το έργο τους .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Επιστημονική Ομάδα

Η Ομάδα των Εκπαιδευτών του Εργαστηρίου Ζωής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ