ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με αφορμή τη συζήτηση για τα προβλήματα που προέκυψαν με την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Λαρισαίων, ενώ απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Ένωσης Γονέων

αλλά και του δημοτικού συμβούλου Δ. Παπαποστόλου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε πως η «η ΔΑ δεν είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται».

«Σαφώς και είμαστε υπέρ της προσχολικής αγωγής, ωστόσο αρμόδια επιτροπή ήταν αυτή που αποφάσισε για την επάρκεια των υποδομών παρά την περί του αντιθέτου ενημέρωση από πλευράς μας», σημείωσε ο κ. Καλογιάννης, προσθέτοντας μάλιστα πως «οι μεγάλες αλλαγές έχουν προϋποθέσεις (κονδύλια και υποδομές) κάτι που δεν έγινε, παρά έγιναν βιαστικά βήματα που δημιούργησαν το πρόβλημα».

«Δεν θα αφήσουμε έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς παιδιά για να ικανοποιήσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο Δ. Παπαποστόλου, ενώ κλείνοντας ανέφερε πως από την πλευρά της δημοτικής αρχής υπάρχει η πολιτική βούληση να αλλάξει η κατάσταση «παρά τη μείωση των πόρων κατά 65%».

«Η πολιτεία πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη», κατέληξε ο δήμαρχος, απαντώντας σε τοποθετήσεις που αφορούσαν σε σειρά προβλημάτων που καταγράφηκαν με την κατάργηση υποδομών αλλά και την εγκατάσταση παιδιών της προσχολικής αγωγής σε κοντέινερ στην περιοχή του Αγ. Θωμά.

«Χρησιμοποιήθηκαν αίθουσες μουσικής και εικαστικών για τη στέγαση της προσχολικής, κάτι που δημιουργεί προβλήματα και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ η εικόνα του κοντέινερ δεν τιμά κανέναν» ανέφεραν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, ενώ σε μια χαρακτηριστική τοποθέτηση εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων μίλησε για «στοίβαγμα» παιδιών.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία για να φτιάξεις μαντρί χρειάζεται 1,5 τετραγωνικό για κάθε ζώο και σε σχολεία στοιβάζονται πάνω από 15 παιδιά σε 15 τετραγωνικά!», περιέγραψε, σε μια τοποθέτηση που έκανε αίσθηση στην αίθουσα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ