ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το πάλεψε με τις κομματικές… ισορροπίες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, στην έντονη φημολογία και κυρίως στην ονοματολογία που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στη Λάρισα ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων διοικητών των νοσοκομείων μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους από την αρμόδια επιτροπή.

Λαρισαίος ο ένας εκ των τριών που αναλαμβάνουν στη Λάρισα, καθώς ο καταγόμενος από την Κρανέα Ελασσόνας Χαράλαμπος Μπαλής ορίστηκε διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, γνωστός από την προηγούμενη θητεία του ως αναπληρωτής και στη συνέχεια διοικητής του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου του Βόλου.

O Χαράλαμπος Μπαλής είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και Διδακτορικού Διπλώματος στην Πληροφορική της Υγείας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Επιστημονικός/Εργαστηριακός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφορικής Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλα διδακτικά καθήκοντα σε μαθήματα Πληροφορικής της Υγείας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Γνωστή άλλωστε η επιμονή της νέας κυβέρνησης στην εμπλοκή και τεχνοκρατών στο σύστημα Υγείας, προφανώς και η διατριβή του κ. Μπαλή με θέμα «Σύστημα Διαχείρισης γνώσης σε Οργανισμούς Φροντίδας Υγείας» έπαιξε το ρόλο της.

Όπως και να’χει σιδεροκέφαλος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ