ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου “Κ. Κούμας”

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε.Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » συμμετέχει  και συμπαρίσταται στον αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων του νομού Λάρισας, για την προάσπιση του δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης.

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία-πρόνοια.

Απαιτείται αγώνας μαζικός αγώνας  για

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των  προηγούμενων κυβερνήσεων

Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.

Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συμμετάσχουν ενεργά στην συγκέντρωση και το συλλαλητήριο, που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού Λάρισας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και  ώρα 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ