ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του κέντρου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοσία του ξενοδοχείου METROPOL για την προσπάθεια της να τρομοκρατήσει εργαζόμενο της επιχείρησης. Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, συνάδελφος μας που εργάζεται στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ βρισκόταν στην εργασία του και εκτελούσε τα καθήκοντα του

(όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύει στο συγκεκριμένο χώρο), οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Λάρισας ύστερα από αγωγή που του άσκησε η εργοδοσία με διάφορες προφάσεις.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια μιας σειράς συμβάντων που έχουν προηγηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού η εργοδοσία προσπαθεί εδώ και καιρό να αναγκάσει τον συνάδελφο μας να αποχωρήσει οικιοθελώς από την επιχείρηση, για να γλιτώσει το ποσό της απόλυσης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και αποδεικνύει στην πράξη ότι όποιος εργαζόμενος δεν «πάει με τα νερά» της εργοδοσίας, έχει διαφορετική άποψη και παλεύει για τα στοιχειώδη (για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις) θεωρείται «επικίνδυνος».

Για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα γινόμαστε μάρτυρες της κανονικότητας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ. Το δόγμα «νόμος και τάξη» εφαρμόζεται παντού χρησιμοποιώντας την καταστολή σε κάθε ευκαιρία, όπως στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις για τους φονιάδες των λαών κλπ. Τώρα θέλουν να το εφαρμόσουν ακόμη πιο έντονα, ακόμη πιο σκληρά και στους χώρους εργασίας, μιας και το στίγμα και τον προσανατολισμό για την τρομοκρατία τον δίνει η ίδια η κυβέρνηση.

Τέτοια κρούσματα λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα που ψηφίζονται μία σειρά μέτρων που πλήττουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα συνολικότερα. Την ίδια ώρα που θέλουν να ξηλώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση, που ποινικοποιούν αγώνες και βγάζουν παράνομες τις απεργίες και καταργούν το άσυλο.

 

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!!!

Θα τους αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να μην τους περάσει, να μην επικρατήσει στους χώρους δουλειάς η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν.

Να δώσουμε μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο μας από το METROPOL και σε όλους τους συναδέλφους μας που βιώνουν παρόμοια περιστατικά αλλά ακόμη δεν έχουν βρει την δύναμη να συγκρουστούν.

Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου μας από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας – οργανωνόμαστε στα συνδικάτα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ