ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανακοίνωση των Συμβουλίων Βάσης του Κομμουνιστικού Σχεδίου Θεσσαλίας

Σε προανακριτική εξέταση κλήθηκαν τρεις αγωνιστές στην Καρδίτσα, για την τέλεση αδικημάτων στις 22 Αυγούστου. Τη μέρα εκείνη, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής του Δήμου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και απέτρεψε την παράδοση δημόσιας γης για την εγκατάσταση δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Έργο που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για παράδοση της ενέργειας σε «επενδυτές» με το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης».  Η επέμβαση των ΜΑΤ και η καταστολή με χρήση χημικών ήταν πρωτοφανής χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή.

Το αδίκημά των συγκεντρωμένων είναι ότι υπερασπίστηκαν τον φυσικό πλούτο της περιοχής τους απέναντι στα αντιαναπτυξιακά σχέδια ξεπουλήματός και καταστροφής του, έργο που είχαμε δει και στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Βλέποντας ότι οι προσπάθειες της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, των δυνάμεων καταστολής που “φρουρούν” τις κορυφές των Αγράφων και της Δημοτικής Αρχής, δεν έχουν αποτέλεσμα, ενεργοποιείται η ποινικοποίηση του αγώνα με στόχο την κάμψη του λαϊκού κινήματος. Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν είναι άγνωστη. Είναι επιλογή η οποία υπηρετεί με συνέπεια το δόγμα Νόμου και Τάξης της Κυβέρνησης Ν.Δ. . Την είδαμε με την απρόκλητη επέμβαση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τις συλλήψεις φοιτητών, τις εκκενώσεις καταλήψεων, την παρακολούθηση αγωνιστών στην Αθήνα, το εξοντωτικό πρόστιμο στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Θεωρούμε πως κανένα επιχειρηματικό συμφέρον δεν είναι πάνω από το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Καμία  επένδυση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, τις  διώξεις  και την αστυνομική βία.

Τους απαντάμε ότι το λαϊκό κίνημα  δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει εδώ και τώρα κάθε προανακριτική διαδικασία και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Παράνομη δεν είναι η δράση του κινήματος. Παράνομα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να κυριαρχήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είμαστε ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία .

Καμιά ποινικοποίηση του αγώνα για τη γη και την ελευθερία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, και να διεκδικούμε.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να έχει ο λαός τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του, την πόλη του, το δημόσιο πλούτο, τα δάση και τα βουνά του.

Καλούμε τους φορείς του κινήματος να καταδικάσουν άμεσα την κατασταλτική μεθόδευση και να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ