ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΟΥ ΚΚ ΜΕΞΙΚΟΥ ΟΜΑΡ ΚΟΥΟΤΑ

Οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και η αλληλεγγύη στην πάλη των λαών ήταν το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας με πρωτοβουλία της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και φιλοξενούμενο τον Ομάρ Κουότα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Μεξικού.

Προλογίζοντας ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους στενούς επαναστατικούς δεσμούς με το ΚΚ Μεξικού, που πρόσφατα γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, τονίζοντας πως και τα δύο κόμματα «είναι στο ίδιο μετερίζι».

«Σήμερα το ΚΚ Μεξικού και το ΚΚΕ, είμαστε στο ίδιο μετερίζι:  Παλεύουμε κόντρα στο ρεύμα της αντεπανάστασης, που διέλυσε και μετάλλαξε αρκετά ΚΚ σε όλο τον κόσμο. Παραμένουμε σταθερά στις αρχές της κοσμοθεωρίας μας, του Μαρξισμού-Λενινισμού και του Προλεταριακού Διεθνισμού, πρωτοστατούμε στην πάλη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ελισαίος Βαγενάς.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κουότα αναφέρθηκε στο ΚΚ της χώρας του και την πάλη στο πλευρό των εργαζομένων σημειώνοντας πως η Λατινική Αμερική βγαίνει στους δρόμους στη Χιλή, τη Βολιβία, την Κολομβία κ.α., αλλά και στηλιτεύοντας την ιμπεριαλιστική διάθεση και στάση των ΗΠΑ.

Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα εκδήλωση ο Ελισαίος Βαγενάς, σημείωσε την ανάγκη διατήρησης της αυτοτελούς οργανωτικής και ιδεολογικό-πολιτικής δράσης του ΚΚ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Τα ΚΚ δεν μπορούν να διαχέονται σε “ευρύτερα” μέτωπα και σχήματα, να χάνουν τον προσανατολισμό τους, να λησμονούν το λόγο ύπαρξής τους, που είναι η ανατροπή της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής κοινωνίας και η οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Βαγενάς, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα τα αδιέξοδα του καπιταλισμού και η χρεοκοπία κάθε είδους διαχειριστικών δρόμων που ακολουθούνται όλα αυτά τα χρόνια προβάλλουν ακριβώς την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ