ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΧΕΘΕΙ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ

Στην εκδήλωση του συλλόγου Πολυτέκνων μίλησε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Με το δημογραφικό ως το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας, πρέπει να ενισχύσουμε τους νέους ανθρώπους που επιζητούν τη γνώση άλλα και τις οικογένειές τους που τα στηρίζουν. Και οι πολύτεκνες οικογένειες αποδεικνύουν ότι είναι οι στυλοβάτες της πατρίδας μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας κατά την οποία βραβεύτηκαν τα παιδιά μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν ή πέτυχαν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως επεσήμανε ο Θεσσαλός πολιτικός «αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για τις άοκνες προσπάθειές τους, αλλά και σε όλη την οικογένεια που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως στις μητέρες που επωμίζονται το βαρύτερο φορτίο. Αξίζουν, όμως, συγχαρητήρια και στον Σύλλογο Πολυτέκνων γιατί επιβραβεύει ηθικά και προτρέπει τους νέους μας να πετύχουν τους στόχους τους στη ζωή».

Αναφερόμενος στην πολύτεκνη οικογένεια και τις δράσεις στήριξής της, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε «τις πολύτεκνες οικογένειες για την εθνική τους συνεισφορά. Ως αντιπρόεδρος στην επιτροπή για το δημογραφικό στην προηγούμενη Βουλή, χαίρομαι γιατί το πόρισμα στο οποίο καταλήξαμε, που αναγόρευε το δημογραφικό στο σημαντικότερο εθνικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να αναληφθούν δράσεις από το κράτος, δεν μπήκε σε κάποιο συρτάρι. Ήδη, από τον φετινό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση μεριμνά, προχώρησε μια σειρά μέτρων, όπως, το εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού, ενώ κανένα παιδί πλέον δεν μένει εκτός παιδικών σταθμών. Επιπλέον καταργήσαμε τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολύτεκνων και μειώσαμε τον ΦΠΑ στα βρεφικά είδη. Και όσο θα βελτιώνεται η οικονομία ευελπιστούμε ότι θα ληφθούν σημαντικότερα μέτρα για να ανασχεθεί η δημογραφική συρρίκνωση».

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπενθύμισε ότι «η γνώση αποτελεί δύναμη μόνο αν χρησιμοποιείται ορθά για την πρόοδο του ανθρώπου και της κοινωνίας, ενώ τα παραδείγματα κακής χρήσης της είναι πολλά, από τα όπλα μαζικής καταστροφής και την καταστροφή του περιβάλλοντος με την κλιματική αλλαγή, μέχρι τα θέματα βιοηθικής που αναδύονται με την κλωνοποίηση ή την επιλογή του φύλλου του εμβρύου.

Κλείνοντας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε «στα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας, καλή πρόοδο στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους και σε όλους τους παριστάμενους καλή και δημιουργική χρονιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ