ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 131

Μπουκωμένος από μέρες με τα πρώτα μελομακάρονα ο νοικοκυραίος που καιρός για ανάλυση του γεγονότου, άσε που μεταξύ μας είναι να σε υποψιάζει και το όνομα, διότι σου λέει τι θα πει Ινδαρές και εν πάση περιπτώσει τι γύρευε τέτοια ώρα σπίτι του βάζοντας τρικλοποδιά στο έργο των παλικαράδων του νόμος και τάξη;

Καμία εντύπωση ακροατή μου και για κείνο το έρμο το Σύνταγμα, που χρόνια αδιάβαστο από τον νοικοκυραίο-απόφοιτο της σχολής Χρυσοχοΐδη τσαλαπατιέται νυχθημερόν από Κουκάκι μεριά μέχρι όπου βάζει ο νους του ανυποψίαστου, που καταλήγει ξεβράκωτος εν μέση οδώ στα καλά του καθουμένου και στο όνομα της λαϊκής εντολής.

«Το κράτος είναι εδώ», ξεκαθάριζε μήνες πριν με δηλώσεις του στο χωριό μας ο μέγας υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, «η Δημοκρατία πάλι όχι» έρχομαι να προσθέσω, πριν σπεύσω για πιο… έγκυρη ενημέρωση μέσα από γνωστές συχνότητες-μπουγάδας που σαφώς θα μου ξεκαθαρίσουν αν οι πλαστικές σφαίρες δεν είναι τέτοιες και σε καμία περίπτωση δεν «σημαδεύουν» τη νοημοσύνη μου με τη δύναμη μικρής γροθιάς!

Με την άλλη την (εισαγγελική λέω) πρόταση-γροθιά που καιρός, μόνος του σου λέει μάλωσε ο φονιάς και το μόρφωμα ούτε απ’ έξω, οπότε για να ετοιμάζουμε και τα αναδρομικά που του στερήσαμε για να’χει να πορεύεται μέχρι την ανασύνταξή του και όσο για τον νοικοκυραίο είπαμε, ας αλλάξει πλευρό «και το κράτος είναι εδώ».

Με τούτα και με κείνα ο δήμαρχος Σάμου πήρε αμπάριζα διαβάζουμε και «καθαρίζει» τις πλατείες μέχρι και από τουρίστες, την ώρα που στο Αίγιο «βράζουν» μαθαίνω (από τους έγκυρους πάντα) με άλλο προύχοντα που έβαλε καλικάντζαρους στη φάτνη τους και να μας το πει αν είναι άθεος «γιατί γι’αυτά πολεμήσαμε» (μάλλον).

Το τι γίνεται δε με κείνα τα έρμα τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης δεν περιγράφεται, μετρώ αντιδράσεις και θα επανέλθω, αν και μεταξύ μας ο «γαλάζιος» νομοθέτης μου έχει έτοιμη την απάντηση, καθώς όπως διαβάζω κ. Χρυσοχοΐδη μου (μπας και ζηλέψεις το λέω που δεν το’χεις με το διάβασμα) στον αναπτυξιακό νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε σημειώνεται ξεκάθαρα ότι «περιβαλλοντικές και αρχαιολογικές παράμετροι δεν θα πρέπει να εμποδίζουν τις επενδύσεις» και άσε το ΚΑΣ να συνεδριάζει επί 14ωρο και τους αρχαιολόγους από κοντά να ξεροσταλιάζουν ώρες περιμένοντας να ακουστεί η άποψή τους!

Με εορταστική διάθεση και πολλά πανηγύρια για την… πληρότητα που καταγράφηκε μέρες που είναι στην Αθηνών-Λαμίας πάμε τραγούδι και έτσι για την… αλητεία από τη φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου (ε;) και το δίσκο «ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ» ακούμε σε στίχους και μουσική Στ. Σπανουδάκη «ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ».

Καλή ακρόαση, ακόμα καλύτερη χρονιά και χρόνια αλληλέγγυα σε όλους…

Υ.Γ. Παρακαλούνται θερμά οι ακροατές που ζητούν επιτακτικά χρήση VAR για φλουρί που εντοπίστηκε ανάμεσα σε δύο κομμάτια βασιλόπιτας να το ξανασκεφτούν!

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ