ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ…

Την πρόσκληση για παρουσία στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ώστε να αναδείξουν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τους αμπελουργούς η ερμηνεία από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προηγούμενης υπουργικής απόφασης του 2017, για τον τρόπο πώλησης του χύμα τσίπουρου, σύμφωνα με την οποία οι διήμεροι δεν θα μπορούν να ονομάζουν “τσίπουρο” το προϊόν που πωλούν χύμα,

αποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στ. Τσικριτσής, και ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Αμβυκούχων, Δ. Παπαφίγγος.

Ομως δυστυχώς τόσο για αυτούς όσο και για τους ίδιους τους αμπελουργούς – αμβυκούχους, οι υπεύθυνοι της εκπομπής τους έδωσαν ελάχιστο χρόνο, περίπου 3,45 λεπτά, για να παρουσιάσουν το πρόβλημα, τις θέσεις και τις ενέργειες που θα γίνουν, και στη συνέχεια έδωσαν το λόγο στο γ.γ. Εμπορίου, Π. Σταμπουλίδη, ο οποίος δεν μπήκε σε κανένα διάλογο, αλλά με ένα μονόλογο ξεκαθάρισε ότι  τελείωσε το χύμα τσίπουρο και ότι από εδώ και στο εξής θα μπορούν να πωλούν τσίπουρο μόνο καθετοποιημένες μονάδες που θα το εμφιαλώνουν.

Εξυπακούεται ότι μετά τον κ. Σταμπουλίδη, ο οποίος πέταξε και το καρφί ότι: “από τις 51.000 άδειες μικρής απόσταξης το 93% είναι δηλωμένο ως οικεία χρήση- κατανάλωση, και μόνο 2.000 άδειες προωθούν το προϊόν στην αγορά”, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να καθαρίσει με το χύμα τσίπουρο παρά τις όποιες αντιδράσεις, η σύνδεση με τους τυρναβίτες διακόπηκε.

Είναι αυτό που λέει ο λαός “πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι” οι κ.κ. Τσικριτσής και Παπαφίγγος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ