ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας μετά από παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστου Μάρκου, ο οποίος κατέθεσε ερώτημα προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Περιγράφοντας χαρακτηριστική αδράνεια της Περιφέρειας όσον αφορά στη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας στο σύνολο των εργαζομένων και σημειώνοντας τη μη ύπαρξη τεχνικού ασφαλείας σε Λάρισα και Καρδίτσα, όπως και τη μη ύπαρξη γιατρού Εργασίας στην Καρδίτσα ο κ. Μάρκου προσκόμισε σχετικά έγγραφα τονίζοντας πως πρόκειται για ζητήματα που απασχόλησαν από τον Οκτώβριο του 2019 τον Σύλλογο Εργαζομένων, τα οποία και τέθηκαν υπόψιν της Περιφέρειας δίχως να υπάρξει ανταπόκριση.

Πρόκειται για τρία διαφορετικά έγγραφα με ημερομηνίες  21/10/2019, 27/11/219 και 23/1/2020 τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της σελίδας, με το πιο πρόσφατο να έχει αποσταλεί στον Περιφερειάρχη, τους Γεν. Διευθυντές της Περιφέρειας, τον πρόεδρο του ΠΣ και τους περιφερειακούς συμβούλους, όπου ο Σύλλογος επανέρχεται ζητώντας από τον κ. Αγοραστό να εφαρμόσει άμεσα και χωρίς άλλη κωλυσιεργία τα όσα προβλέπονται για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.

Η τοποθέτηση του κ. Μάρκου προκάλεσε τη μάλλον άκομψη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Ντ. Μπάρδα που τον κάλεσε «να κοιτάξει τις υποχρεώσεις του και να αφήσει τον συνδικαλισμό», ενώ σε μια απάντηση που προκαλεί ερωτηματικά ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως η εντολή για την εφαρμογή των μέτρων δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες από τον περασμένο Σεπτέμβριο «και δεν ευθύνεται ο ίδιος αν δεν εφαρμόστηκαν»!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ