κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Κοντσιώτης, Msc Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης, Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

Όταν η αλήθεια δε συμφωνεί με τον κ. Παπαχρήστο, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Δυστυχώς, έγινε  προσπάθεια να αντιστρέψει την πραγματικότητα, να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να νομιμοποιήσει αυταρχικές, αντιθεσμικές και μη σύννομες ενέργειες.

Από πότε η φίμωση μιας Γενικής Συνέλευσης είναι δημοκρατική ενέργεια;

Από πότε η κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας είναι κανονικότητα;

Από πότε η συγκρότηση ενός οργάνου γίνεται με 2 διαφορετικούς τρόπους και σε 2 στάδια;

Από πότε η ψηφοφορία είναι οργανωτικό θέμα;

Από πότε οι εκλογές γίνονται χωρίς τον ορισμό εφορευτικής επιτροπής;

Μήπως όλα τα παραπάνω δεν αρμόζουν σε μια Δημοκρατική Παράταξη;

Η 15μελής Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.) η οποία είχε την ευθύνη από το 2003 για την πορεία της ΔΑΚΕ στη Λάρισα λειτουργούσε απρόσκοπτα και δημοκρατικά και σχεδόν όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Όλοι οι Πρόεδροι της ΔΑΚΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα και τα αποτελέσματα του τρόπου λειτουργίας της Σ.Ε. είναι γνωστά σε όλους. Πρώτη δύναμη για πολλά χρόνια, νέοι συνάδελφοι στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια μας, ακόμα και στις δύσκολες εποχές του κ. Αρβανιτόπουλου κρατήσαμε δυνάμεις, ήμασταν στο προσκήνιο πάντα δίπλα στον συνάδελφο. Υπήρχε πλαίσιο αρχών και κανόνων, όπως πρέπει και επιβάλλεται σε μια δημοκρατική παράταξη. Η θέση μας για την αντιπροσωπευτική αναλογική συγκρότηση του Προεδρείου της ΕΛΜΕ και για την αλλαγή άρθρων του καταστατικού της έγιναν αποδεκτές και από άλλες παρατάξεις πλην των Παρεμβάσεων. Φυσικά και δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης μετά τις εκλογές το ποιός θα προταθεί για Πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Οι 656 συνάδελφοι με την ψήφο τους αποφάσισαν ποιός είναι ο πρώτος, και ως εκ τούτου υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΛΜΕ Λάρισας, όπως γινόταν τόσα χρόνια τώρα. Εάν ετίθετο θέμα πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕ στη Σ.Ε. προφανώς και θα το συζητούσαμε. Αυτό έγινε σαφές στους κ.κ. Φούντα, Ζέρβα, Κωστόπουλο, Τζιατζιά και Καρκαλή, όταν τους δήλωσα ότι, αν θέλουν να αλλάξει η αρχή μας αυτή, να συζητηθεί σε νέα Γενική Συνέλευση και, αν η πλειοψηφία το αποφασίσει, θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά. Ο 2ος δεν μπορεί να γίνει 1ος. Το επιβάλει η ηθική και οι αρχές μας. Από κανέναν δεν αμφισβητήθηκε ποτέ πλην του κ. Φούντα φέτος. Τον 1ο τον εκλέγουν οι συνάδελφοι κ. Φούντα και κ. Παπαχρήστου και όχι οι κλειστές ομάδες των 5 άτομων. Για τον κ. Κωστόπουλο τον ακούσατε όντας παρών, όταν δήλωσε ότι κανένας δεν του απαγόρευσε να διεκδικήσει την θέση του Προέδρου. Απλά ο ίδιος δεν το επιθυμούσε, αφού τον ενδιέφερε η εκλογή του στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με απώτερο σκοπό την απόσπασή του, και όχι η θέση του Προέδρου. Εδώ ίσως έχουμε ευθύνη στο ότι δεν τον θερμοπαρακαλέσαμε και οι υπόλοιποι όπως τότε ο κ. Φούντας να διεκδικήσει την προεδρία σαν 1ος σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει φέτος και θέλει ως 2ος να γίνει πρόεδρος.

Τα ερωτήματα παραμένουν και εξοργίζουν ακόμη περισσότερο την πλειοψηφία, όπως φαίνεται, των ΔΑΚΙΤΩΝ.

Γιατί αρνηθήκατε ετσιθελικά στους 120 και πλέον συναδέλφους να εκφραστούν στη Γενική Συνέλευσης της Κυριακής για το εάν ο 2ος γίνεται 1ος;

Γιατί φιμώσατε τη φωνή των μαχόμενων εκπαιδευτικών της τάξης;

Αυτή τη δημοκρατία πρεσβεύετε;

Για τις ενέργειες εγγραφής στη ΔΑΚΕ κομίζετε ‘γλαύκα εις Αθήνας’. Ρωτήστε καλύτερα τα μέλη των προηγούμενων Σ.Ε. για το εάν έκαναν ποτέ αίτηση εγγραφής στη ΔΑΚΕ Λάρισας. Εγώ πάντως δεν μπορώ να κάνω αίτηση ακόμα, αφού δεν βρίσκω, όσο και αν έψαξα τις 50 δρχ. που αναφέρει ο κανονισμός λειτουργίας που υποτίθεται ότι αλλάξατε εσείς κ. Παπαχρήστο με τον κ. Τσούχλο στο τελευταίο συνέδριο και ισχύει από το 2018 και μετά!!! Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και θα μας απασχολήσει αργότερα.

Ποιός αποφάσισε και με ποιόν τρόπο να γίνει 11μελής η Τ.Ε.;

Ποιός αποφάσισε και με ποιόν τρόπο να γίνει η ψηφοφορία εκείνη την ώρα;

Ήταν στην ημερήσια διάταξη η εκλογική διαδικασία;

Πότε εκλέχτηκε και ποιά ήταν τα μέλη της  εφορευτικής επιτροπής;

Σε ποιά Γενική Συνέλευση δεν επιτρέπεται να ψηφιστούν προτάσεις;

Σε ποιά Γενική Συνέλευση παίρνονται αποφάσεις χωρίς ψηφοφορία;

Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές και λογικές δεν έχουν θέση στην παράταξή μας και αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή συμμετοχική λειτουργία της. Ο αυταρχισμός και η επιβολή δεν συνάδουν με τη δημοκρατία. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση (face control ούτε κάναμε, ούτε θα κάνουμε, αφού δε βρίσκουμε πορτιέρη) απέδειξε ότι υπηρετεί τη νομιμότητα και ότι σέβεται τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορευόμαστε τόσα χρόνια. Απέδειξε ότι δε νομιμοποιεί αντικατασταστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Ο δρόμος της αξιοπρέπειας, των αρχών και των ιδανικών είναι ανηφορικός και αυτόν επιλέξαμε να βαδίσουμε εγώ και οι αμετανόητοι φίλοι μου. Ο κατήφορος είναι για τους άλλους, τους βολεμένους.

Λάρισα, 24-02-2020

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com