ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Παρέμβαση με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο και την απαράδεκτη εικόνα ων ΜΑΤ στα νησιά του Β. Αιγαίου πραγματοποίησαν μέλη συλλογικότητας της Λάρισας στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα, στο κέντρο της πόλης.

Ανήμερα της Καθαρής Δευτέρας μέλη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Αλάνα» άνοιξαν πανό στην είσοδο των γραφείων του βουλευτή, για να αποχωρήσουν λίγο αργότερα φωνάζοντας συνθήματα.

Την ίδια ώρα σε ανάρτησή τους τα μέλη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου “Αλάνα” ανέφεραν αναλυτικά τα εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία, ως δεξιός και φιλελεύθερος διαχειριστής της εξουσίας ξέρει πώς να ενεργοποιεί τα εθνικιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας απέναντι σε οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται και μάχεται για αξιοπρέπεια. Πέρασε ήδη μία δεκαετία από όταν βλέπαμε Χρυσαυγίτες να βγαίνουν από κλούβες των ΜΑΤ και να ορμάνε σε ανυπεράσπιστους μετανάστες μικροπωλητές.

Πέρασαν ήδη 12 χρόνια από όταν το όπλο του Κορκονέα εκπυρσοκρότησε σε ευθεία βολή στο σώμα του Γρηγορόπουλου.

Πέρασαν 7 χρόνια από όταν ο φασίστας Ρουπακιάς μαχαίρωσε θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα. Πλέον ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πλήρη νομιμοποίηση της βίας ενάντια στο καθετί διαφορετικό. Ήρθαν οι προσφυγικές ροές, οι γυναικοκτονίες, οι επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, σε μετανάστες και σε κάθε λογής διαφορετικό και ανυπεράσπιστο.

Ο φιλελευθερισμός που χτίστηκε πάνω στο όνομα της ανάπτυξης, έδωσε το βήμα στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την πλήρη νομιμοποίηση της κρατικής βίας. Καταλήψεις εκκενώνονται, παιδιά προσφύγων βαφτίζονται τρομοκράτες, τα Εξάρχεια στρατιωτικοποιούνται και η επιβολή της κυριαρχίας γίνεται νόμος. Στην ΑΣΟΕΕ εισβάλει μπάτσος που αφού επιτίθεται σε μικροπωλητές, «τραβάει» όπλο σε φοιτητές.

Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην κοινωνία της Λέσβου ως στρατός κατοχής και ύστερα ως χούλιγκανς επιβάλλουν την τάξη. Αμέσως μετά πάνε στον Έβρο να ρίξουν δακρυγόνα σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρέθηκαν ως πιόνια σε ένα καλοστημένο παιχνίδι του Τούρκικου κράτους με το Ελληνικό κράτος από την άλλη πλευρά, να εκμεταλλεύεται την όλη κατάσταση με σκοπό να τονώσει το πατριωτικό φρόνημα των πολιτών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει πως όσο υπάρχουν φασίστες και μισαλλόδοξοι πατριώτες, θα βρίσκεται στην εξουσία. Έτσι με την πλήρη υποστήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ, ενορχηστρώνεται ένα εμπόλεμο κλίμα «εις βάρος της Πατρίδας» και προπαγανδίζεται στο έπακρον το εθνικιστικό αφήγημα και η ρητορική μίσους. Σε όλα αυτά ήρθε η ώρα οι κοινωνικές αντιστάσεις να βγουν στο προσκήνιο. Δεν θα υποκύψουμε στον φόβο!

Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο, και η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου η ασπίδα ενάντια στην καταστολή. Δεν θα αφήσουμε τον φόβο να γίνει κανονικότητα! Να υψώσουμε τείχη ΆΡΝΗΣΗΣ στον εθνικισμό και στον πόλεμο, στην ξενοφοβία και στις περιφράξεις στα σύνορα, στην κατάσταση εξαίρεσης και εκτάκτου ανάγκης, στις κρατικές πολιτικές και στην αναπαραγωγή της εξουσίας, στην κυριαρχία του φόβου και της υποταγής, σε όλα τα «καθολικά είναι», στους θεούς, και στους λακέδες τους.
Να υψώσουμε τείχη άρνησης στο ΘΑΝΑΤΟ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΑΝΑ”

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ