ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας για το εορτασμό των 110 χρόνων από την εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ απηύθυναν το μεσημέρι της Παρασκευής στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου μέλη της ΕΟΑΣ Θεσσαλίας.

«Τα μηνύματα της εξέγερσης είναι επίκαιρα παρά ποτέ και δεν μπαίνουν σε μουσεία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας, καλώντας όλους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μνημείου την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.

«Ο αγώνας μας είναι συνεχής», τονίστηκε στη συνέντευξη, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να εστιάζουν για μια ακόμη φορά στο αίτημά τους για κατώτερες εγγυημένες τιμές των προϊόντων τους.

«Το “κομμουνιστικό” αίτημα για εγγυημένες τιμές απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, όταν το προωθεί μέχρι και η… βασιλική Ισπανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρ. Μαρούδας, με τον β’ αντιπρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Αλ. Λαχανά να προσθέτει πως «το νεοφιλελεύθερο μανιφέστο Βορίδη έσκασε στα μούτρα του μετά την απόφαση της Ισπανίας».

Τέλος οι αγρότες εκφράζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και τον Έβρο επέρριψαν ευθύνες σε ΕΕ και ΟΗΕ, τονίζοντας πως «οι λαοί αποτελούν θύματα των ανταγωνισμών και του ιμπεριαλισμού».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ