ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1 ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 35 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

35 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και γνωστός λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νοσούν από τον ιό είναι 387 ενώ δυστυχώς ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος ασθενούς με υποκείμενα νοσήματα, με τους ανθρώπους που πέθαναν από τον ιό στη χώρα μας να φτάνουν τους 5.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά να στηρίξουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και όσα άλλα χρειαστεί να ληφθούν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε το ρυθμό μετάδοσης θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας», είπε ο πρωθυπουργός. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη: να σώσουμε ζωές», συμπλήρωσε.

Σας αξίζει κάτι παραπάνω και θα μεριμνήσω προσωπικά γι’αυτό».

Στο θέμα των οικονομικών συνεπειών, ζήτησε από τους εργοδότες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις τονίζοντας ότι το κράτος θα σταθεί αρωγός. Η κυβέρνηση θα διαθέσει 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία την αγορά εργασίας, τόνισε, ενώ σημείωσε ότι το κράτος θα καλύψει μέρος του μισθολογικού κόστους.

«Το φιλότιμο που συχνά επικαλούμαστε, ήρθε ο καιρός να το κάνουμε καθημερινή πραγματικότητα», κατέληξε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ