ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ «ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΝ» ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο του ΕΚΛ Γ. Σκόκα

Μια ακόμη διάσταση της πανδημίας καλούνται να διαχειριστούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του paidis.com τις τελευταίες μέρες και μετά την ανακοίνωση των μέτρων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις έκαναν την εμφάνισή τους στη Λάρισα φαινόμενα «οικειοθελούς» αποχώρησης εργαζομένων.

Σύμφωνα με καταγγελίες (διψήφιες σε αριθμό) που έφτασαν ήδη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας εργαζόμενοι πιέζονται να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, ενώ ανάλογες καταγγελίες έχουν τεθεί υπόψη και της Επιθεώρησης Εργασίας.

«Καλούμε να μην υπάρξει καμία αρνητική μεταβολή στο προσωπικό των επιχειρήσεων», ήταν η κατηγορηματική δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γ. Σκόκα, που ρωτήθηκε σχετικά από τη σελίδα, με τον πρόεδρο του ΕΚΛ να στέκεται ιδιαίτερα και στα πλημμελή μέτρα ασφαλείας που δυστυχώς καταγράφονται και σε μάρκετ της Λάρισας.

«Οι καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων που αφορούν στην προστασία όλων από τον συνωστισμό και την προστασία των εργαζομένων με την παροχή μασκών και γαντιών είναι αρκετές, την ώρα που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν, καθώς κινούνται πλέον με προσωπικό ασφαλείας που δεν ξεπερνά τα δύο άτομα», τονίζει ο κ. Σκόκας, καλώντας τους εργαζόμενους να ενημερώνουν το ΕΚΛ στο τηλ. 2410250708 για κάθε ανάλογη περίπτωση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ