ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ “ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Πριν λίγες μόλις ημέρες είχαμε καταθέσει ένα πρώτο πακέτο μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν από τον Δήμο Τυρνάβου , για να ανακουφίσουν  την καθημερινότητα των δημοτών , έτσι ώστε η διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο να στηριχθεί στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης με πρωτεργάτη τον Δήμο.

Μολονότι γειτονικοί Δήμοι αρχίζουν να  δικαιώνουν τις θέσεις μας με τις δράσεις που αναλαμβάνουν  και σχεδιάζουν να υλοποιήσουν , ο Δήμος Τυρνάβου…μένει δυστυχώς  αδρανής.

Η συμπεριφορά αυτή όμως δεν θα μας αποτρέψει από το να δημοσιοποιήσουμε εκ μέρους της Παράταξής μας και ένα δεύτερο πακέτο προτάσεων, διατηρώντας πάντα την ελπίδα ότι τελικά θα εισακουσθούμε.

Έτσι προτείνουμε:

α) Πλήρη απαλλαγή των γονέων από τα τροφεία των Παιδικών και βρεφονηπειακών Σταθμών για όσο διάστημα οι δομές παραμένουν κλειστές.

β) Πλήρη απαλλαγή των οικογενειών από την καταβολή των διδάκτρων στη Μουσική Σχολή του Δήμου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

γ) Δημιουργία ειδικών κατασκευών με ταΐστρες και νερό στις παρυφές των οικισμών του Δήμου, έτσι ώστε να προστατευθεί το αδέσποτο ζωικό κεφάλαιο και να αποφευχθούν οδυνηρά φαινόμενα επιθέσεων σε δημότες από αγέλες πεινασμένων ζώων.

δ) Πλήρη απαλλαγή των επαγγελματιών που μισθώνουν καταστήματα του Δήμου από την καταβολή των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.Αρχικά είχαμε προτείνει τη μείωση των ενοικίων, επειδή όμως η κατάσταση εμφανώς έχει χειροτερεύσει θεωρούμε πλέον επιβεβλημένη την πλήρη απαλλαγή από τα ενοίκια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ