ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΣΛ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιδράσεις και ποικίλα αρνητικά σχόλια προκάλεσε στον εμπορικό κόσμο της Λάρισας πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χ. Παπαδόπουλου για λειτουργία της αγοράς με συνεχές ωράριο από τις 11 Μαΐου και τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία των μεγάλων εμπορικών mall στην πόλη.

Η πρόταση του κ. Παπαδόπουλου για λειτουργία με συνεχές ωράριο, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας το 9-5 ή το 10-6, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις εργαζομένων πρωί και απόγευμα, δείχνει να βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία των εμπόρων, που σημειώνουν τη «νέκρα» της αγοράς της Λάρισας κατά τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, σε αντίθεση με την κίνηση που καταγράφεται στην πόλη μετά τις 7 το απόγευμα όταν πέφτει η θερμοκρασία.

«Μετά από κοντά 2 μήνες με κλειστά καταστήματα δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και πειραματισμούς έστω και για το 20ήμερο που προτείνεται», ανέφερε στη σελίδα έμπορος της Λάρισας, που αναρωτήθηκε για τον αν υπάρχει απόφαση ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς στις προθέσεις του προέδρου είναι η πρόταση να κατατεθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μπορούμε να προστατεύσουμε συναδέλφους, εργαζόμενους και καταναλωτές δίχως να κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και πάντα με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της Λάρισας, που σε καμία περίπτωση δεν θα βγει να ψωνίσει μεσημεριάτικα με τον υδράργυρο σε άνοδο», έκλεισε την κουβέντα ο συνομιλητής μας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως για το ζήτημα δεν υπάρχει ακόμη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΛ, ωστόσο ο πρόεδρός του έσπευσε ήδη να κάνει γνωστή την πρόταση από τον «αέρα» της δημόσιας τηλεόρασης προκαλώντας αντιδράσεις στις τάξεις των εμπόρων, που στην πλειοψηφία τους δείχνουν να διαφωνούν με το σκεπτικό του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ