ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν.Λ. ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Την άμεση αποκατάσταση της διοικητικής ομαλότητας και λειτουργικότητας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Αναλυτικά η αναφορά του Λαρισαίου πολιτικού: «Κύριε Υπουργέ, ως πολύ καλά γνωρίζετε, το έργο της Δημόσιας Υγείας στην Λάρισα πραγματοποιείται από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και σε επίπεδο παροχής τριτοβάθμιας υγείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Γνωρίζετε επίσης την Νομική Μορφή των δύο Ιδρυμάτων, τα οποία αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αυτοτελή και ανεξάρτητα μεταξύ τους με διακριτές υπηρεσίες, όργανα διοίκησης και οργανωτική δομή.

Γνωρίζετε επίσης ότι με νόμο ορίζονται και διακρίνονται οι αρμοδιότητες του εκάστου οργάνου Διοίκησης, δηλαδή του Διοικητή και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, αρμοδιότητες δεσμευτικές και ρητές, γι αυτό άλλωστε ορίζονται με νόμο, η τήρηση των οποίων εξασφαλίζει το πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Όμως, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά την αυτονόμησή του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και δη ύστερα από την παραίτηση του Χαράλαμπου Μπαλή, λειτουργεί επί σειρά μηνών επί της ουσίας χωρίς κανένα όργανο διοίκησης, αφού ούτε διοικητής έχει ορισθεί ούτε, και διοικητικό συμβούλιο, επομένως δεν λαμβάνεται καμία απόφαση, η οποία αφορά διαγωνισμούς, προμήθειες κλπ.

Κ. Υπουργέ, παρά το γεγονός ότι το θέμα ήδη είναι γνωστό στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που έχει τον έλεγχο και την εποπτεία της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, και παρά το γεγονός ότι ήδη απασχολεί και τον τοπικό τύπο, εντούτοις, δεν διαφαίνεται ο ορίζοντας της επίλυσης του ζητήματος αυτού.

Αναρωτιέται εύλογα κανείς, μήπως το ακέφαλο των Νοσοκομείων και η εξ αυτού δυστοκία στην λειτουργία του, εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα την πολιτική επιλογή σας περί μετατροπής των Νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου;

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ

Και επειδή η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου δεν μπορεί να εξασφαλισθεί με υπηρεσιακές διοικήσεις χωρίς δέσμια αρμοδιότητα.

Παρακαλείσθε για τις δέουσες και άμεσες ενέργειές σας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ