ΤΡΑΓΙΚΟ: ΚΑΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΖΩΑ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Καταστροφική ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κάτω από άγνωστες συνθήκες σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμπελιά Φαρσάλων, η οποία κατέκαψε μεγάλο αριθμό ζώων και τόνους ζωοτροφής, ενώ η κατάσβεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού στο σημείο παραμένουν δύο οχήματα σβήνοντας συνεχώς εστίες.

Η φωτιά, που ξέσπασε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι χθες στη μονάδα, κινητοποίησε δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Λάρισα και τα Φάρσαλα, ενώ συνολικά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ρίχτηκαν στη μάχη προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μεγάλος αλλά αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των ζώων που κάηκαν, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκατοντάδες πρόβατα, ενώ από τις αρχές αναζητείται ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο όπου και εκδηλώθηκε η φωτιά, προκειμένου να δώσει ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των ζώων που διατηρούσε στη μονάδα.

Μεγάλες καταστροφές καταγράφονται στις εγκαταστάσεις, όπως και σε ζωοτροφές, αφού οι φλόγες πρόλαβαν και κατέκαψαν τόνους τριφυλλιού και άχυρου, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιά ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ifarsala.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ