ΑΘΩΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Στο σκαμνί κάθισαν σήμερα δύο καταστηματάρχες της Λάρισας που δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατηγορούμενοι για παραβίαση των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, με το δικαστήριο να τους κρίνει αθώους για τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.

Θυμίζουμε πως οι δύο επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Εβραίων και τον πεζόδρομο της Βενιζέλου, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου και κρατήθηκαν με εντολή εισαγγελέα, για να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για έκθεση δημόσιας υγείας σε κίνδυνο, καθώς πρόσφεραν υπηρεσίες take away δίνοντας αλκοόλ στους πελάτες τους.

«Υλικό από κάμερες ασφαλείας που αξιοποιήθηκε και αυτόπτες μάρτυρες απέδειξαν περίτρανα την αθωότητα των πελατών μας, ενώ με την “προίκα” της απόφασης του ποινικού δικαστηρίου, που τους αθώωσε πέραν πάσης αμφιβολίας, θα προσφύγουμε και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση του προστίμου των 5.000 ευρώ και την άρση της σφράγισης των καταστημάτων», δήλωσε στο paidis.com ο δικηγόρος Γιώργος Νασιακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην πλατεία Εβραίων.

Σύμφωνα με τον κ. Νασιακόπουλο μέχρι την Τετάρτη θα κατατεθεί εκ μέρους του πελάτη του αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για ακύρωση του προστίμου και άρση της σφράγισης, ενώ αναλόγως αναμένεται να κινηθεί και ο δεύτερος καταστηματάρχης, που επίσης αθωώθηκε.

Το διοικητικό δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει άμεσα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η σφράγιση των καταστημάτων (σε περίπτωση που δεν ακυρωθεί) ισχύει μέχρι και την άρση των μέτρων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ