ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εκτονώθηκε η ένταση στη Νέα Σμύρνη

Την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά εναντίον των αγνώστων που τον γρονθοκόπησαν αναίτια την ώρα του ρεπορτάζ και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη έκανε γνωστή μιλώντας στο paidis.com ο Λαρισαίος δημοσιογράφος Πάνος Γαρουφαλιάς, που έπεσε θύμα τεσσάρων αγνώστων που του κατάφεραν χτυπήματα με αποτέλεσμα να καταλήξει τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια δηλώσεων εκπροσώπων των Ρομά, όταν ο συνάδελφος δέχτηκε πισώπλατα χτυπήματα από αγνώστους για να γυρίσει και να δεχθεί και γροθιά στο πρόσωπο καταλήγοντας στο εφημερεύον ΓΝΛ, όπου και διαγνώστηκε με θλαστικό τραύμα στο αριστερό του μάτι.

Στο πλευρό του έσπευσαν ο πρόεδρος και ο έφορος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Δ. Χορταργιάς και Γ. Γιαννακόπουλος, που καταδίκασαν απερίφραστα το γεγονός, ενώ ο Π. Γαρουφαλιάς επέστρεψε σπίτι του μετά την παροχή ιατρικής βοήθειας.

«Όλα έγιναν σε ανύποπτο χρόνο και μπρος στα μάτια του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Αστ. Μαντζιώκα και ανδρών της ΟΠΚΕ», περιγράφει στη σελίδα ο Π. Γαρουφαλιάς, δηλώνοντας πως θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για την αναίτια επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η επίθεση έγινε υπό το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων δεν υπήρξαν προσαγωγές, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, που σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «υποκινητές των επεισοδίων».

ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Εξάλλου νωρίς το απόγευμα εκτονώθηκε η ένταση στη Νέα Σμύρνη, με τους Ρομά να υποστηρίζουν πως όλα ξεκίνησαν μετά τα αποτελέσματα εξετάσεων που έκαναν σε ιδιωτικά εργαστήρια και σύμφωνα με τα οποία ήταν αρνητικοί στον κορωνοιό.

«Πρόκειται για τεστ αντισωμάτων που δεν δείχνουν αν κάποιος έχει κορωνοιό», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, ενώ μιλώντας για το ίδιο θέμα στην απογευματινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «τα τεστ αντισωμάτων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση καθώς στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα».

«Αποφασίσαμε την άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο κέντρο αποκατάστασης “Αρωγή” και ιχνηλάτηση των επαφών τους», ήταν η τοποθέτηση του υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, ενώ όπως έγινε γνωστό αύριο θα γίνει νέα προσπάθεια μεταφοράς των 35 θετικών κρουσμάτων στη δομή της «Αρωγής», επιχείρηση η οποία ματαιώθηκε σήμερα λόγω των επεισοδίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ