Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Ν.Ευαγγέλου: Η παράταξη μας  έκανε πράξη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ελασσόνας

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο στενά συνδέεται η ποιότητα της ζωής μας με την υγεία και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας»H κλιματική αλλαγή, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων έχουν αναδειχθεί σε υπαρξιακή απειλή για το ανθρώπινο είδος.

Πιστεύω ότι έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση

Η μάχη για το περιβάλλον δεν έχει χαθεί. Απαιτεί, ωστόσο, αφύπνιση και δράση από όλους. Απαιτεί θετικές πρωτοβουλίες και συμπεριφορές, σε παγκόσμιο, σε εθνικό, σε τοπικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από εμάς.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ανακυκλώνοντας συστηματικά και σωστά, με διαλογή των υλικών στην πηγή.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες για να υποστηρίξουμε την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή και στον τομέα αυτό δώσαμε δείγματα γραφής και βάλαμε την Ελασσόνα στο κάδρο των Δήμων που πρώτοι προμηθεύτηκαν για λογαριασμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Προχωρήσαμε στην τοποθέτηση και λειτουργία υπόγειων κάδων και καταφέραμε να είμαστε ο πρώτος Δήμος σε ποσοστά ανακύκλωσης σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΧΥΤΑ.

Δρομολογήσαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποχετευτικά έργα στην Τσαριτσάνη και έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στην Κρανιά.

Αναφέρω μερικές από τις παρεμβάσεις μας θέλοντας να επισημάνω πόσο σημαντικό θέμα αποτέλεσε στη διάρκεια της δικής μας θητείας η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Να επισημάνω τέλος ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να αποκτήσουμε όλοι περιβαλλοντική συνείδηση να την κάνουμε καθημερινή πράξη και στάση ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ